Advertisement
Πεζοπορούμε στην υπέροχη Δίρφυ Ευβοίας και σε ένα από τα πλέον διάσημα φαράγγια της. Το φαράγγι της Αγάλης. Μολονότι πρόκειται για φαράγγι ακολουθούμε ένα πολύ βατό μονοπάτι, σηματοδοτημένο και εμείς θα το περπατήσουμε από πάνω προς τα κάτω που σημαίνει... μόνο κατηφόρα!Στην έναρξη της διαδρομής μας, η θέα από το καταφύγιο της Αγάλης προς τις πλαγιές της Δίρφυος, κόβει την ανάσα. Πολύ σύντομα θα συναντήσουμε την υπέροχη πηγή Κράτια για να κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα και να γεμίσουμε τα παγούρια μας με το δροσερό νερό της βρύσης της.
Πνιγμένη μέσα στο έλατο η διαδρομή θα μας περάσει πάνω από τεχνητά γεφύρια και γάργαρα νερά του ποταμού, λιθόστρωτα μονοπάτια και πέτρινες βρύσες που αναβλύζουν νερό από το βουνό.
Θα καταλήξουμε κοντά στο χωριό Άγιος Αθανάσιος.
Από εκεί θα μεταβούμε στην Στενή για ξεκούραση και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα ψητοπωλείο της περιοχής.
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026
Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση: 07:00
Αναχώρηση: 07:30
Επιστροφή: 21:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)
Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής (1)
Ενήλικες (έως 65 ετών ή άνω των 65 με προϋποθέσεις συμμετοχής) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.
Για αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν:
Βαθμούς δυσκολίας, διάρκεια, απόσταση, υψομετρικά, πρόγραμμα, εξοπλισμό, κόστος συμμετοχής και κρατήσεις επισκεφθείτε τη σελίδα της πεζοπορίας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://pezoporos.gr/Agali_11_10_2026
#ταξίδια #tours #πεζοπορία #εξερεύνηση #τουρισμός #βουνό #εξορμήσεις #περιπέτεια #hiking #outdoor #adventure #trekking #nature #outdoorlife #outdoors #mountains #explore #exploration #εκδρομές #ταξίδι #hikingadventures #pezoporos
Advertisement
Event venue
Στενή Δίρφυος, Επαρχ. Οδ. Αρτάκης-Κύμης,Makrikápa, Kefallinia, Greece, Limnos
Tickets