Utställning: Robert Högfeldt - Drollerier

Sat May 29 2021 at 12:00 pm to 04:00 pm

Åmells | Stockholm

Publisher/HostÅmells
Varmt välkommen till utställningen: Robert Högfeldt - Drollerier!
Robert Högfeldt var en iakttagare med stort intresse för allt som hände omkring honom. Själv värjde han sig mot alla försök att framstå som djup, men onekligen besatt han en synnerligen djup insikt om människans natur. Det är den insikten som speglas i hans konstnärskap.
Vår utställning bär undertiteln Drollerier. Det är förstås ett fantasiord, som egentligen inte finns i svenskan, men hos de flesta väcker det nog associationer till just troll. Den som är någorlunda bevandrad i andra språk anar säkert också kopplingen till franskans ”drôle” (rolig) och tyskans ”Drolligkeiten” (tokerier) – ord som är högst relevanta ifråga om Högfeldts konstnärskap och som använts för att beskriva hans framgångar internationellt. För Robert Högfeldts mest typiska kännetecken är humorn. Han använde humorn för att avslöja människans brister, men också för att lyfta fram de små glädjeämnena i tillvaron.
Robert Högfeldts humor är förbluffande träffsäker, men oftast ganska oförarglig. Högfeldt högaktade fördragsamheten, så även i de bilder där ”trollen” agerar mindre sympatiskt har han framställt dem med milt överseende. ”Den mänskliga egenskap jag sätter högst är måhända toleransen” skrev han själv en gång.
------------------------------------------------------------------------------
Adress: Birger Jarlsgatan 14, Stockholm
Utställningsperiod: 29 maj - 18 juni
Öppettider under utställningen: helgfri mån-fre 10-18, lör 12-16
Privat visning: Vid intresse av specifikt verk går det bra att boka en privat visning genom att kontakta oss på [email protected] eller 08 - 611 41 93.
Se utställningen online fr.o.m. 26 maj:http://www.amells.com/vara-tjanster/onlinegalleri/
------------------------------------------------------------------------------
Robert Högfeldts lustiga, dråpliga och fantasifulla bilder låter sig
inte begränsas av deras skenbart ytliga innehåll.De bygger på ett genuint intresse och en djup förståelse för människan. Oavsett om vi uppfattar de väsen vi möter i Högfeldts bildvärld som ”gubbar” (vilket var vad han själv kallade dem), fabeldjur,
tomtar eller troll så handlar bildinnehållet alltid om mänskliga egenskaper, känslor, uttryck, upplevelser eller behov. Med humorn som vapen skildrar han egentligen allas vår vardag.
För mer information vänligen kontakta oss på: [email protected] eller
08-611 41 93.
Utställningskatalogen finns tillgänglig på hemsidan från och med den 26 maj och går även att köpa i galleriet för 100 kr.
https://www.amells.com/utstallningar/publikationer/
------------------------------------------------------------------------------
Åmells anpassar verksamheten efter rådande omständigheter. Det innebär bland annat att vi är extra noga med desinfektion av allmänna ytor, men framför allt att vi säkerställer att inte alltför många vistas i våra lokaler samtidigt.

Event Venue & Nearby Stays

Åmells, Birger Jarlsgatan 14, Stockholm, Sweden

Sharing is Caring: