#StayHappening
Sun, 20 Dec, 2026 at 08:15 pm UTC+02:00

TASTE OF LATIN // Yiorgos Fakanas Group feat. Horacio «El Negro» Hernandez

  • 26ης Οκτωβρίου 104, 54627 Thessaloníki, Greece · Thessaloniki
Soul skg Publisher / Host Soul skg
Share
TASTE OF LATIN \/\/ Yiorgos Fakanas Group feat. Horacio \u00abEl Negro\u00bb Hernandez
Advertisement
TASTE OF LATIN
Yiorgos Fakanas Group featuring Horacio «El Negro» Hernandez
Manuel Machado (trumpet) // Jorge Vera (piano) // Sam Marlieri (sax)
Η latin πλευρά της μουσικής του Γιώργου Φακανά έρχεται στο SOUL την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, σε μια ξεχωριστή συναυλία με εκρηκτικούς ρυθμούς, jazz fusion και κορυφαίους μουσικούς της διεθνούς σκηνής.
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2026
Πόρτες 20:15 // Έναρξη 21:30
Προπώληση: 28€ // Ταμείο: 35€
Κρατήσεις: 6942635296
Soul SKG, 26ης Οκτωβρίου 104, Θεσσαλονίκη
Free parking // Στάση: Γήπεδο Θερμαϊκού 31, 40, 40Α
Χώρος προσβάσιμος με υποδομές
Ο Γιώργος Φακανάς, μπασίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής, έχει κυκλοφορήσει 13 προσωπικά άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς, όπως οι Dave Weckl, Frank Gambale, Mike Stern και Dennis Chambers. Το άλμπουμ του Interspirit, σε συνεργασία με τον θρυλικό μπασίστα Anthony Jackson, έφτασε στη λίστα υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Grammy στην κατηγορία Best Contemporary Jazz Album. Το Yiorgos Fakanas Group, που μετρά πάνω από δύο δεκαετίες πορείας, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μαζί του, ο Κουβανός ντράμερ Horacio «El Negro» Hernandez, βραβευμένος με δύο Grammy για τη συμμετοχή του σε άλμπουμ των Michel Camilo και Roy Hargrove. Έχει συνεργαστεί με τους Carlos Santana, Chick Corea, Gonzalo Rubalcaba και Paquito D’Rivera, ενώ συμμετείχε στο Supernatural του Carlos Santana, ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ της διεθνούς μουσικής σκηνής. Το προσωπικό του ύφος συνδυάζει την αφροκουβανέζικη μουσική παράδοση με την jazz, το rock και τη fusion.
Στην τρομπέτα, ο Manuel Machado, Κουβανός μουσικός που υπήρξε μέλος της θρυλικής μπάντας Irakere, υπό τη διεύθυνση του Chucho Valdés. Με σπουδές στην Εθνική Σχολή Τέχνης της Αβάνας, έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες της jazz και της latin μουσικής, όπως οι Celia Cruz, Paquito D’Rivera, Bebo Valdés και Steve Turre.
Στο πιάνο, ο Χιλιανός Jorge Vera, πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε ηλικία μόλις 14 ετών. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της Χιλής, ενώ στην Ισπανία έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει με καλλιτέχνες όπως οι Rosario Flores, Paloma San Basilio και Miguel Bosé. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τα άλμπουμ Groovera και Luz, με αναφορές στη jazz και τη latin fusion.
Την πεντάδα συμπληρώνει ο Sam Marlieri στο σαξόφωνο, ένας από τους σταθερούς συνεργάτες του Yiorgos Fakanas Group, με συμμετοχές σε δισκογραφικές παραγωγές του σχήματος, όπως τα Maestro και Topaz. Με παρουσία στην ελληνική jazz και jazz fusion σκηνή, συμβάλλει στον χαρακτηριστικό ήχο του γκρουπ.
Μια βραδιά με πέντε ξεχωριστούς μουσικούς, δυνατές ερμηνείες και τη συνάντηση της latin παράδοσης με τη σύγχρονη jazz fusion.
Advertisement

Event venue

26ης Οκτωβρίου 104, 54627 Thessaloníki, Greece, 26ης Οκτωβρίου 104, 546 28 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Thessaloniki, Greece

Tickets
Concerts, fests, parties, meetups — all the happenings, one place.

Discover more events by tag

Ask AI if this event suits you

Keep the plans coming

More events in Thessaloniki

Thessaloniki is happening.

See everything else that’s on — concerts, markets, comedy and more.