Advertisement
KRONOS QUARTETΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026 | gazarte main stage
Ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα σύγχρονης μουσικής στον κόσμο, το θρυλικό Kronos Quartet, έρχεται τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο ανανεωμένο gazarte main stage.
Για περισσότερα από 50 χρόνια, το Kronos Quartet επαναπροσδιορίζει διαρκώς το τι μπορεί να σημαίνει ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Με χιλιάδες συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, περισσότερες από 70 ηχογραφήσεις και ένα ρεπερτόριο που κινείται με απόλυτη ελευθερία ανάμεσα στη σύγχρονη κλασική μουσική, την avant-garde, το rock, την world music και τα κινηματογραφικά soundtracks, οι Kronos έχουν μετατρέψει μία από τις πιο παραδοσιακές μουσικές φόρμες σε ένα ζωντανό, ανήσυχο και διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο δημιουργίας.
Στην πορεία τους έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας, ανάμεσά τους οι Terry Riley, Philip Glass και Steve Reich, ενώ έχουν βρεθεί επί σκηνής ή στο στούντιο με καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Paul McCartney, Nine Inch Nails, Laurie Anderson, Patti Smith, The National, Rhiannon Giddens και πολλοί ακόμη. Μέσα από το Kronos Performing Arts Association έχουν συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 1.100 νέων έργων και διασκευών για κουαρτέτο εγχόρδων, αναθέτοντας τη σύνθεσή τους σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο.
Η παρουσία τους έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα και στον κινηματογράφο. Οι Kronos έχουν ηχογραφήσει ολοκληρωμένα scores όπως το Requiem for a Dream και το The Fountain του Clint Mansell, αλλά και το Dracula του Philip Glass, ενώ η μουσική και η ιστορία τους έχουν συνδεθεί με δεκάδες ακόμη κινηματογραφικά και multimedia projects. Η τεράστια δισκογραφία τους περιλαμβάνει επίσης τρία άλμπουμ που έχουν κερδίσει Grammy, μεταξύ των οποίων το Sun Rings του Terry Riley και το Landfall με τη Laurie Anderson.
Στο Gazarte, το Kronos Quartet εμφανίζεται με τη σημερινή του σύνθεση: David Harrington και Gabriela Díaz στα βιολιά, Ayane Kozasa στη βιόλα και Paul Wiancko στο τσέλο. Τέσσερις μουσικοί που απαρτίζουν ένα σύνολο, που εδώ και μισό αιώνα αρνείται σταθερά να αναγνωρίσει μουσικά σύνορα, έρχεται στην Αθήνα, σε μία σπάνια ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης μουσικής ιστορίας.
Τιμές εισιτηρίων:
Stage Lounge — 80€
Premier Lounge A — 70€
Premier Lounge B — 65€
Club Lounge — 55€
Orchestra Circle — 45€
Stage Balcony — 80€
Premium Balcony — 70€
Amber Gallery — 55€
Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:00
Παραγωγή: gazarte, 223 events
Advertisement
Event venue
Voutadon 32-34, 11854 Athens, Greece, Βουτάδων 32, 118 54 Αθήνα, Ελλάδα, Athens, Greece
Tickets
Discover more events by tag
Orchestra in AthensPerformances in AthensMusic in AthensFine-arts in AthensClassical-music in AthensEntertainment in AthensArt in AthensPerforming-arts in Athens