Το Wall Festival επιστρέφει για 12η χρονιά στην Άνω Πόλη, δίπλα στα κάστρα, για ένα διήμερο γεμάτο μουσική με ελεύθερη είσοδο.
Το φεστιβάλ είναι ένας καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός που γεννήθηκε από τη ζωτική ανάγκη για ζωντανούς, ανοιχτούς και ελεύθερους χώρους έκφρασης και πολιτισμού στην πόλη. Στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής γειτονιάς της Άνω Πόλης, στη στήριξη της εγχώριας μουσικής σκηνής και στη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου ως σημείου συνάντησης, τέχνης και ψυχαγωγίας για όλους τους πολίτες δωρεάν.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στην Πλατεία Στεργίου Πολυδώρου (Μεσαία Πορτάρα) με ώρα έναρξης στις 21:00.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
Μια βραδιά αφιερωμένη στο μπουζούκι, στο λαϊκό, το έντεχνο και το ρεμπέτικο τραγούδι, με «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας». Ο Βαγγέλης Αντωνίου και η Σίσσυ Ηλιάδου ερμηνεύουν τα τραγούδια της συναυλίας δίπλα στα κάστρα.
Ώρα Έναρξης 21.00
Σάββατο 26 ΣεπτεμβρίουΗ σκηνή γεμίζει ενέργεια με τους Bailemos! Το 7μελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη έρχεται με ένα εκρηκτικό live που συνδυάζει reggae και ska ρυθμούς, δυνατά πνευστά και κοινωνικό στίχο.
Η Beleza Atlantica είναι ένα τετραμελές σχήμα του οποίου το ρεπερτόριο προέρχεται από περιοχές που αγκαλιάζει ο Ατλαντικός ωκεανός: Βραζιλιάνικη σάμπα, Αργεντίνικο τάνγκο, Κουβανέζικο μπολέρο, μόρνα και κολαντέρα από το Πράσινο Ακρωτήρι, Πορτογαλικό φάντο, καθώς και πρωτότυπα κομμάτια με ελληνικό στίχο.
Ώρα Έναρξης 20.30
Πρόσβαση: Γραμμή 22 του ΟΑΣΘ (Άνω Πόλη), στάση «Μεσαία Πορτάρα».
Συνδιοργάνωση: Γ' Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης Τοίχο Τοίχο
Event venue
Στεργίου Πολυδώρου, Στεργίου Πολυδώρου, Θεσσαλονίκη 546 34, Ελλάδα, Thessaloniki, Greece