Advertisement
🟢Atelier pentru profesioniști📍23 noiembrie, între 11:00 și 14:00, Linotip - Centru Independent Coregrafic
🪸Eveniment prezentat în cadrul 𝑰𝒓𝒊𝒅𝒆𝒔𝒄𝒆𝒏𝒕 - 𝑭𝒆𝒔𝒕𝒊𝒗𝒂𝒍 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝒅𝒂𝒏𝒔 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒆𝒎𝒑𝒐𝒓𝒂𝒏 𝒔̦𝒊 𝒂𝒍𝒕𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒏𝒇𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂̆𝒓𝒊 𝒂𝒍𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊. (1 - 27 noiembrie 2024)
🔍Programul complet al festivalului se găsește pe site: https://cndb.ro/productie-si-difuzare/festivalul-cndb/iridescent-cndb-2024-festival-intrnational-de-dans-si-alte-reconfigurari/
_____________________________
🟢Nina Simone a spus odată: „Datoria unui artist este să reflecte vremurile… Eu aleg să reflect vremurile și situațiile în care mă aflu…”. În munca mea, caut să explorez ce povești spun corpurile noastre atunci când ne adunăm și ne mișcăm împreună.
Prin acest atelier, vreau să ne adunăm prin dans și improvizație, îndrăznind să fim curajoși în a ne exprima ceea ce ne locuiește. Suntem purtători de amintiri, suntem celebrare. Suntem fețele, corpurile și vocile care mărturisesc despre vremurile noastre. Vom explora moduri prin care corpul se poate mișca în moduri neașteptate în spațiu, acordând atenție împrejurimilor, libertății și bucuriei de care încă ne putem agăța.
– Dorothée Munyaneza, Marsilia, 27.06.2024
_____________________________
🟢Înscriere
Participarea la atelier este gratuită, cu înscriere prin formularul disponibil aici: https://forms.gle/NdrMiJRiVbC1AFjH8
Data limită de înscriere: 18 noiembrie 2024.
Cei 20 de participanți selectați vor fi anunțați în data de 20 noiembrie.
_______________________________
🟢Iridescent este realizat cu sprijinul:
Ministerul Culturii, Aerowaves, Europa Creativă
Teatrul Odeon, Teatrul Național București, CINETic (UNATC), LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Les Films de Cannes à Bucarest, Goethe-Institut București, Cinema Union, Cărturești, Starea Nației, 1000 de Chipuri, 5 to go
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Adevărul, Agerpress, Zile și nopți, Scena9, Elle, IQADS, Happening, Liternet, TVR Cultural, Radio România Cultural, Revista Arta, The Institute, Zeppelin, ISCOADA, Revista Golan, Feeder, Visit Bucharest, Ceașca de Cultură, Ziarul Metropolis, Modernism Punct RO
_____________________________________
🟢BIO
Dorothée Munyaneza este o artistă multidisciplinară care folosește muzica, cântecul, textul și mișcarea pentru a aborda ruptura ca o forță dinamică. Munyaneza se inspiră din povești reale, captând corpul, memoria și timpurile noastre pentru a crea un spațiu de rezonanță.
Stilul ei de a crea și a performa pe scenă este direct inspirat de ceea ce viața i-a oferit atât de intens. Cercetarea ei artistică se bazează pe diversitatea moștenirii sale culturale – familia sa extinsă din Rwanda, experiența celor 14 ani petrecuți la Londra, mutarea la Paris urmată de stabilirea în Marsilia –, dar mai ales de apetitul ei pentru întâlniri.
Dorothée Munyaneza cântă încă din copilărie, se antrenează la Jonas Foundation din Londra, studiază muzica și științele sociale la Canterbury, unde devine sigură că muzica și sunetul sunt esențiale în munca ei. În 2006, îl întâlnește pe François Verret, colaborează cu el la „Sans Retour”, „Ice”, „Cabaret” și „Do you remember, no I don’t”. De atunci, alte colaborări i-au inclus pe Radouan Mriziga, Alain Mahé, Jean-François Pauvros, Robyn Orlin, Ko Murobushi, Nan Goldin, Stéphanie Coudert, Rachid Ouramdane, Maud Le Pladec, Alain Buffard, Maya Mihindou și Ben LaMar Gay.
În 2013, Munyaneza fondează la Marsilia compania Kadidi. Repertoriul companiei include „Samedi Détente” (2014), „Unwanted” (2017), „Mailles” (2020) și „a capella” (2022).
În 2020, Dorothée Munyaneza traduce „Hopelessly Devoted” de Kae Tempest (cunoscută anterior ca Kate Tempest), iar „Inconditionnelles” este publicată de L’Arche Éditeur, un text pe care urmează să îl pună în scenă la sfârșitul anului 2024 pentru Bouffes du Nord din Paris.
Dorothée Munyaneza este artistă asociată la Chaillot Théâtre National de la Danse, Fundația Camargo, Maison de la Danse și Biennale de la danse Lyon – Pôle européen de création.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Linotip - Centru Independent Coregrafic, Strada Ion Brezoianu 23-25, 010131 București, România,Bucharest, Romania