Trygve Skaug & navngitte menn // Sentrum Scene

Thu Mar 14 2024 at 07:00 pm UTC+01:00

Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene | Oslo

Rockefeller \/ John DEE \/ Sentrum Scene
Publisher/HostRockefeller / John DEE / Sentrum Scene
Trygve Skaug & navngitte menn \/\/ Sentrum Scene
Advertisement
Den folkekjære artisten Trygve Skaug er kjent for å synge og skrive dikt om de virkelig nære tingene i livet. 12. januar slapp han sitt mest personlige album "Stor gutt" hvor han blant annet synger om hjertevondt, forelskelse og troen sin. Torsdag 14. mars er Trygve Skaug & navngitte menn klare for Sentrum Scene!
Skaug er låtskriver, musiker og en av Norges mestselgende poeter. Tekstene hans deles vidt og bredt. Diktsamlingene «Følg med nå» (2019) og «Ikke slipp» (2020) er alene trykket i over 42 000 eksemplarer. Også senere samlinger, som «Hjemmekamp» (2020), «Opprykk» (2021) og «Dikt til navngitte menn» (2022), har blitt oppsiktsvekkende suksesser. I et intervju med VG sier Trygve Skaug selv om suksessen: – At folk finner trøst i mine ord, trøster meg også. Tekstene mine er skrevet veldig nakent, ærlig og upretensiøst. Derfor treffer det meg hardt når jeg kan være der for andre.
Han var vokalist i bandet St Morritz siden oppstarten i 2006, men i 2012 gikk han solo. Etter dette har han utgitt fire egne album, og i 2017 ble den folkekjære poeten og artisten nominert til Spellemannprisen for albumet «Sanger du skal få når jeg dør». Våren 2021 deltok han i TV2s populære program Hver gang vi møtes. Senere samme år ble han tildelt Bjørg Vik-prisen for «... evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått nye generasjoner til å lese poesi.»
"Stor gutt" er Trygve Skaug sitt niende soloalbum.
Trygve Skaug har tatt med seg et stjernelag i studio for å lage plate på gamlemåten. Som helten Bob Dylan. Det hele skjer live og samtidig i studio. Resultatet har blitt albumet "Stor gutt" som oser livefølelse, overskudd og en nærhet.
- Jeg hadde sett en dokumentar om Bob Dylan i studio og fikk veldig lyst til å forsøke å spille inn ei plate sånn som man spelte inn plater før. Uten masse takes og pålegg, men bare være en svær gjeng i studio som spilte alt sammen, sånn på gamle måten. Bare se hva som skjer, liksom, forteller Skaug og legger til:
- Låtene har blitt personlige fortellinger om min egen nære familie, møte med flyktninger i leir i Hellas, forelskelse og hjertevondt. Og plata ble til en ærlig oppsummering av livet, synet mitt på verden og folka rundt meg og troa mi da jeg gikk i studio.
Det er ingen trøsteviser på denne plata, det har han lagd mange av tidligere. Men for å klare å være mer personlig i tekstene måtte han få hjelp:

- Jeg har jobba tett sammen med forfatter André Vaaler et år i forveien av innspillingen. Jeg husker han spurte meg mange ganger om jeg var sikker på at jeg ville være så ærlig? Jeg endte opp med en god magefølelse på å brette ordentlig ut. Si ting mye mer rett frem enn før. Det er fortsatt mye poesi igjen i linjene, men det de forteller er ikke oppdiktet, det er sant.

Samspillet og den kreative vibben kan høres godt gjennom hele albumet. Når ting går galt så er det rom for det, da blir også terskelen lav for å få til noe genuint som blir vanskelig å gjøre like fint om man hadde prøvd å gjenta akkurat det samme. Samtidig låter det veldig Trygve Skaug.

Med produsent Torgeir Waldemar i spissen var målet å lage plate på gamlemåten.
- Torgeir og jeg ble låst inn hos Bror Forsgren i Studio Paradiso i fem dager med ti låter til et musikalsk og sosialt eksperiment. Det kjentes veldig risky å lage det på denne måten, men det var veldig verdt det, sett i ettertid, forteller Skaug om prosessen.
Trygve Skaug & navngitte menn er klare for Sentrum Scene 14. mars, og med seg har han et stjernelag av musikere!
--
Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 års aldersgrense med legitimasjonsplikt. Ingen vergeordning.
Dørene åpner kl. 19.00. Arrangementet starter ca. 1 time etter dørene åpner. NB! Det anbefales å komme i god tid før arrangementet starter da det kan bli kø.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Torggata 16A, 0181 Oslo, Norge,Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Music in OsloEntertainment in Oslo

Sharing is Caring:

More Events in Oslo

Carlton vs Richmond replay
Thu Mar 14 2024 at 06:00 pm Carlton vs Richmond replay

Mad Goat Tap Room

Michael Armitage in conversation with curator Owen Martin
Thu Mar 14 2024 at 06:00 pm Michael Armitage in conversation with curator Owen Martin

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo, Norway

Niall Horan \/ Oslo Spektrum \/ Pres. av Live Nation
Thu Mar 14 2024 at 06:30 pm Niall Horan / Oslo Spektrum / Pres. av Live Nation

Oslo Spektrum Arena

Niall Horan: The Show
Thu Mar 14 2024 at 07:30 pm Niall Horan: The Show

Oslo Spektrum Arena

Niall Horan: The Show | VIP Packages
Thu Mar 14 2024 at 07:31 pm Niall Horan: The Show | VIP Packages

Oslo Spektrum Arena

Susanne Lundeng - duo \/\/ Spor av Nord, Oslo
Thu Mar 14 2024 at 08:00 pm Susanne Lundeng - duo // Spor av Nord, Oslo

Spor av Nord

Oslo, 15.-16. mars 2024: Kvinnehelse gjennom livet - ogs\u00e5 livestream!
Fri Mar 15 2024 at 09:00 am Oslo, 15.-16. mars 2024: Kvinnehelse gjennom livet - også livestream!

Oslo Kongressenter/Oslo Congress Centre

Oslo, 15.-16. mars 2024: Kvinnehelse gjennom livet - ogs\u00e5 livestream!
Fri Mar 15 2024 at 09:00 am Oslo, 15.-16. mars 2024: Kvinnehelse gjennom livet - også livestream!

Oslo Kongressenter/Oslo Congress Centre

Brazilian Zouk weekend
Fri Mar 15 2024 at 03:00 pm Brazilian Zouk weekend

Oslo Centrum

Oslo is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Oslo Events