Advertisement
Spre finalul toamnei, revenim la Posada într-o formulă nouă, anume cu trenul! Urcăm pe munte până la Refugiul Florei, nu înainte de a vizita Muzeul Cinegetic. Drumeția are dificultate medie (Clasa B). Excursia este fără înscrieri din timp, deci cu regim deschis.Excursia face obiectul abonamentului Geoarhiva Local: https://geoarhiva.com/2024/11/07/campania-geoarhiva-local-2024-2025/
Ne vedem sâmbătă, 23 noiembrie 2024, direct în trenul R-3023 cu plecare din stația București BASARAB la ora 07:45 și sosire la stația Posada hc la ora 10:07. Trebuie să vă cumpărați bilete de tren (se poate din timp, online). Înainte de urcarea în tren trebuie să vă asigurați că aveți apă și mâncare pentru întreaga zi (inclusiv drumeția). Nu există magazine pe traseu (nici în haltă, nici la muzeu).
De la halta Posada, urcăm pe aleea care ne scoate în drumul național, traversăm cu atenție și mergem la Muzeul Cinegetic de la Posada, cel mai mare de acest tip din țară, administrat de Romsilva. Aici plătim biletul de intrare (între 15 și 30 de lei de persoană, plus taxa de ghid 50 de lei per grup). Vizităm toate etajele disponibile, cunoaștem istoria activității de vânătoare din România, dar și biodiversitatea pădurii. Urmează să vedem și pe teren ceea ce am evocat la muzeu, pentru că imediat după vizită pornim în drumeția spre Refugiul Florei, pe un traseu care începe chiar din curtea muzeului - în care se află și castelul familiei Bibescu. Durata este de circa 4 ore dus-întors și dificultatea este medie. Aveți nevoie de condiție fizică și bocanci, precum și o vestimentație adecvată efortului susținut pe munte. Refugiul Florei poate fi utilizat pentru a ne adăposti temporar de vânt și/sau ploaie/ninsoare, urmând să îl lăsăm mai curat decât l-am găsit (obligatoriu)! Muzeul se află la cota 680 m, iar refugiul la 1180 m.
Întoarcerea se face cu trenul R-3030 cu plecare din stația Posada hc la ora 17:45 și sosire la București NORD la ora 20:00. Pentru acest tren puteți cumpăra bilete și la urcare. Ne putem retrage la un restaurant pentru socializare, în București.
Tariful de participare este de 25 de lei de persoană și se achită la finalul programului, în numerar. Tariful de 25 de lei include efortul deplasării și ghidajul pentru cele menționate. Cine are abonamentul Geoarhiva Local nu trebuie să achite tariful. Nu trebuie să vă înscrieți la acest program, nici să confirmați prezența. Se ține indiferent de condițiile meteo (este un traseu accesibil și pe timp de iarnă).
Vă mulțumesc!
Inițiator și ghid: Andrei Ionel Bergheș
Site oficial: https://geoarhiva.com/
E-mail: [email protected]
Facebook (profil oficial, public): https://www.facebook.com/andrei.ionel.geografie/
Grup Facebook (public): https://www.facebook.com/groups/440001466759119
Instagram: https://www.instagram.com/andrei.ionel.geografie/
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Gara Basarab, Bucharest, Romania