Advertisement
EXCURSIE 2 ZILE – FABRICA DE BERE CSIKI SOR, MIERCUREA CIUC SI MUZEUL NAȚIONAL SECUIESC📅Data de plecare: 23.11.2024
💰Pret:𝟓𝟑𝟗 𝐥𝐞𝐢/𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚
Ziua 1:
Plecare din București la ora 6:30 din Piața Universității (platoul cu statui) pe ruta București – Ploiești – Brașov – Sf. Gheorghe – Miercurea Ciuc.
Vizităm:
Fabrica de Bere Csiki Sor cu masa de prânz inclusă (ciolan în crustă de pâine la cuptor)
Castelul Miko cunoscut si dub denumirea de Cetate. Construit din ordinul lui Francisc Miko in 1623, castelul va fi reconditionat intre anii 1714 – 1716 cand ii va fi atribuit un sistem de aparare cu patru bastioane italienesti. Castelul Miko este cel mai vechi si cel mai important monument istoric al orasului Miercurea Ciuc, fiind totodata gazda Muzeul Secuiesc al Ciucului pe care il vom vizita. Patrimoniul muzeului cuprinde tezaurul dacic de argint descoperit la Sancraieni, porturi populare, tesaturi, cusaturi, ceramic, sculpturi si picturi medieval.
Miercurea Ciuc, oras inconjurat de Muntii Ciucului si Muntii Harghitei. Cel mai mare oras al judetului Harghita, Miercurea Ciuc si-a primit numele de la targurile organizate odinioara in fiecare zi de miercuri.
Manastirea Franciscana din Sumuleu Ciuc – a fost construita in perioada secolelor XVIII – XIX-lea si este o adevarata bijuterie din punct de vedere architectural. Manastirea poarta hramul Sfintei Fecioarei Maria, iar in interior exista o statuie facatoare de minuni a Maicii Domnului, sculptata in lemn de tei, cu o inaltime de peste 2 metri, fiind cea mai mare de acest fel din lume.
Biserica Mileniului, o interpretare modernã a lãcaşului de închinare, operã a arhitectului maghiar Imre Makovecz. Ridicatã în apropierea bisericii “Sfânta Cruce” situatã pe strada Florilor, noul lãcaş terminat în anul 2003, este o abordare inovatoare a spiritualitãţii ce pune stãpânire pe cel ce intrã şi care, datoritã cupolei de sticlã, pare cã se aflã sub ochii divinitãţii. De sus, de lângã cupola de sticlã, cei patru îngeri:Sfântul Mihail, Gabriel, Rafael şi Uriel, vegeazã oficierea slujbei. Biserica are douã turnuri ridicate deasupra intrãrilor, cu câte cinci cruci semnificând cele zece secole ale creştinãtãţii maghiare.
Târgul de Crăciun de la Miercurea Ciuc
Cazare la Pesniunea Korona sau similar în Miercurea Ciuc
Ziua 2:
Mic dejun. Vizităm:
Muzeul Național Secuiesc, din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a fost înființat în anul 1875, având ca scop declarat cercetarea și prezentarea comunității și a memoriei culturale regionale din Ținutul Secuiesc. Din 1879, instituția a devenit bun public al comunității secuiești.
Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe Ridicată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, Catedrala Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” este un simbol al unităţii şi solidarităţii românilor din Transilvania, un dar al Mitropoliei Ardealului pentru fraţii de neam şi credinţă care trăiesc în această parte a ţării locuită în majoritate de etnici maghiari.
Târgul de Crăciun Brașov. Piața Sfatului situată în mijlocul centrului istoric al Brașovului, a reprezentat un important centru comercial, social și cultural de-a lungul timpului.
Plecare către București și sosire în jurul orei 22:30 în funcție de trafic și condiții meteo.
Prețul include:
-1 noapte de cazare la Pesniunea Korona sau similar în Miercurea Ciuc;
-1 mic dejun;
-1 masa de prânz;
-Ghid însoțitor;
-Autocar clasificat turistic;
-Taxe de parcare.
Prețul nu include:
-cheltuieli personale;
-Intrări la obiectivele turistice;
-Ghizi localizare;
-Alte servicii ce nu se regăsesc în rubrica prețul include.
Tarife :
Adult – 498 lei/pers cazare în camere duble
Copil 6-12 – 449 lei cazare cu pat suplimentar, mese incluse și loc în autocar
Copil peste 12 – preț întreg
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Fantour Travel, Bulevardul Regina Elisabeta 7, București, România,Bucharest, Romania