Advertisement
Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteaptă luni, 25 noiembrie 2024, ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la o întâlnire cu Karim Kattan, scriitor franco-palestinian, pentru o discuție despre cartea sa Le palais des deux collines, dar și despre teritoriile palestiniene ocupate. Acest roman, dincolo de poezia povestirii și de magia cuvintelor, ne vorbește despre colonizarea Cisiordaniei, unde multe așezări israeliene au fost înființate ilegal încă de la crearea Statului Israel.Discuția, care va avea loc în limba engleză, va fi moderată de Delia Grosu, cercetător în Studii Decoloniale și parte a proiectului Nazra. Nazra – Expressions of Arab cultures – este o serie de proiecții de filme, discuții și evenimente comunitare, dintr-o perspectivă transnațională și post-migrațională.
Le Palais des deux collines a fost distins cu Prix des cinq continents de la francophonie în 2021 și a fost selecționat pentru multe alte premii literare. Cartea a fost tradusă în limba română de Editura Casa Cărții de Știință, în 2022.
Karim Kattan este un scriitor palestinian din Betleem, născut la Ierusalim. Deține un doctorat în literatură comparată de la Universitatea Paris Nanterre. În franceză, cărțile sale includ o colecție de povestiri, Préliminaires pour un verger futur (2017) și două romane, Le Palais des deux collines (2021) și L'Eden à l'aube (2024), care au fost publicate de Editions Elyzad din Tunis. În limba engleză, lucrarea sa a apărut în The Paris Review, Strange Horizons, The Magazine of Fantasy & Science Fiction, The Maine Review, +972 Magazine, Translunar Travelers Lounge, The Funambulist, Words Without Borders, The Baffler și multe altele. Scrierile sale au fost prezentate în diferite spații de artă, expoziții și bienale, inclusiv Fundația MMAG din Amman, Bétonsalon din Paris, B7L9 din Tunis, Arquetopia din Puebla, Art Kulte din Rabat, Forumul Berlinale din Berlin, Frac des Pays de la Loire, în Carquefou și a 58-a Bienala de la Veneția.
Intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Librăria Kyralina, Institutul Francez din București, Muzeul Național al Țăranului Român și Proiectul Nazra.
*****
Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, Agenția Națională de Presă AGERPRES, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, aiciastat.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, arthood.ro, www.News24.ro, www.qmagazine.ro, visitbucharest.today, zelist.ro
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Țăranului Român, Șoseaua Pavel D. Kiseleff, București, România,Bucharest, Romania