Sylvie Courvoisier & Mary Halvorson // Nasjonal jazzscene

Thu Oct 26 2023 at 08:00 pm

Nasjonal jazzscene | Oslo

Nasjonal jazzscene
Publisher/HostNasjonal jazzscene
Sylvie Courvoisier & Mary Halvorson \/\/ Nasjonal jazzscene
Advertisement
Acclaimed duo with unique chemistry!
Torsdag 26. oktober, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 - kr 290/240/190
Den sveitsiskfødte pianisten Sylvie Courvoisier beveger seg fortløpende mellom jazzens friere avdeling og klassisk musikk. For Courvoisier er flygelet ikke en katedral som må gås til med sakral ærefrykt, men en lekeplass der alt går an og alt er lov så lenge det er gøy!
Hun har funnet en likesinnet i Mary Halvorson, som siden hun steg inn på jazzscenen tidlig på 2000-tallet har skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med en halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete.
«Searching for the Disappeared Hour» fra 2021 er duoens andre album sammen, og det er tydelig at kjemien de imellom så til de grader stemmer. Her finner du samtalelinjer som bølger frem og tilbake, med spennende innfall og gode poeng. Et strålende eksempel på musikalsk toveiskommunikasjon av ypperste nivå.
Sylvie Courvoisier gav oss en stor konsertopplevelse i trioformat på vårparten i 2022 og Mary Halvorson leverte en glimrende konsert tidligere i år med hennes Amaryllis-band. Denne kvelden får vi oppleve to distinkte musikere på scenen i et ytterst kledelig duoformat, i perfekt balanse mellom villskap og struktur.
Sylvie Courvoisier – piano, Mary Halvorson – gitar
Foto: Caroline Mardok
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: