Recycling Concerto - Ultimafestivalen

Sat Sep 23 2023 at 06:00 pm

NRK Store Studio | Oslo

Kringkastingsorkestret (KORK)
Publisher/HostKringkastingsorkestret (KORK)
Recycling Concerto - Ultimafestivalen
Advertisement
Lysende organismer og resirkulerte instrumenter? Kan det bli en konsert av slikt? Selvfølgelig, i alle fall på Ultima-festivalen, hvor Kringkastingsorkestret har vært medstifter fra starten.
Kristine Tjøgersen har basert verket sitt på hvordan enkelte dyr (de fleste finnes i havet) kommuniserer og nyttiggjør seg egenprodusert lys til livsviktige funksjoner. Lys er også med som en viktig ingrediens i konsertsalen, men menneskenes økende lysforurensning skaper også problemer, og antallet ildfluer er synkende.
Miljøperspektivet er til de grader med også i Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Komponisten Gregor Mayrhofer ønsket å skape musikk som sier noe om vår tid, ikke minst sette søkelys på hvordan vi forurenser jord og hav. Da kom ideen til å lage et verk med soloinstrumenter laget av resirkulerte materialer. Sammen med slagverkeren Vivi Vassileva utviklet de en hel konsert for resirkulerte slagverksinstrumenter og orkester. Slik skaper de en helt ny klangverden – men av gjenstander som omgir oss til daglig, om de ikke flyter rundt i havet. Make music, not trash!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

NRK Store Studio, Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: