Popvenstre

Sat Aug 27 2022 at 11:00 am to 09:00 pm UTC+02:00

Popvenstre i Kubaparken | Oslo

R\u00f8dt
Publisher/HostRødt
Popvenstre
Advertisement
Popvenstre er tilbake lørdag 27. august i Kubaparken, Oslo. Billetter på https://tikkio.com/tickets/28861-popvenstre-2022
Popvenstre er en festival for grasrota, for de sosiale bevegelsene og for kultur som vil noe – en politisk møteplass der protokoll og pulverkaffe er bytta ut med parkhygge og gitarforsterkere.
Noen høydepunkter fra programmet:
? SILVANA IMAM (SE)
Vi er stolte av å presentere årets headliner: den kritikerroste og prisbelønte svenske rapperen Silvana Imam tar en pause fra studio for å holde et eksklusivt show for oss på Popvenstre. Dette blir et fyrverkeri av en konsert du ikke kan gå glipp av!
?? VENSTRESIDA OG KRIGEN I UKRAINA
Den ukrainske sosiologen Volodymyr Ishchenko, den russiske statsviteren Ilya Matveev og den finske politikeren Veronika Honkasalo kommer til Popvenstre for å samtale med Rødt-leder Bjørnar Moxnes om krigen i Ukraina, krigsmotstand, og vilkårene til den ukrainske og russiske venstresida.
⚽ DET POLITISKE SPILLET - FOTBALL, SPORTSVASKING OG BOIKOTT
Hvor politisk skal fotballen være og hva slags ansvar har den norske idretten når idrettsarrangementer tildeles diktaturer og røverstater? Med Mina Finstad Berg (TV 2) Håvard Melnæs (Josimar) og Gjert Moldestad (tidl. Norsk Supporterallianse). I samtale med nasjonalbibliotekar og fortballentusiast Aslak Sira Myhre.
?️‍? 50 ÅR SIDEN HOMOFILI BLE AVKRIMINALISERT
I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Hva var de historiske og materielle forholdene som bidro til at homokampen og -frigjøring ble mulig? Og hvor står homokampen i dag? Med Torstein Dahle (tidl. leder i Rødt), Molly Øxnevad (forfatter) og Erna Bøyum (Blikk). I samtale med partisekretær i Rødt, Bendikte Pryneid Hansen.
? HVA KAN SCI-FI LÆRE OSS OM VÅR EGEN SAMTID?
Vi lever i en tid hvor dystopien henger over oss som en fuktig klut, og framtida stadig blir vanskeligere å spå. Kan alternative framtidsfortellinger hjelpe oss å forstå hva som skjer nå, og hvor vi er på vei? Med Cathrine Knudsen (forfatter), Joanna Rzadkowska (forfatter og psykolog) og Tharaniga Rajah (forfatter). I samtale med litteraturviter og oversetter Julia Wiedlocha.
? TILBUD OG ETTERSPØRSEL:
Bertolt Brecht – en kynisk menneskevenn
Gruppa Tilbud og Etterspørsel med Vigdis Hjorth i front tar oss med inn i dramatiker og poet Bertolt Brechts verden – for å overbevise oss om at verden bør omorganiseres! Med Vigdis Hjorth, Jørn Simen Øverli, Ruth Wilhelmine Meyer og Espen Leite.
?️ SANG SOM VÅPEN
Arbeiderviser, protestsang og joik – hvordan har sangen blitt brukt som våpen og verktøy, og hvordan kan vi bruke den i dag? Med Gjermund Kolltveit (forfatter), Rudolf Terland Bjørnerem (musiker i Ohnesorg). I samtale med musiker Maria Orieta.
? FATTIGDOM OG SOSIAL ULIKHET I KUNSTEN
Hva gjør det med mennesker å leve i fattigdom, og hvordan kan kunsten bidra inn i samtalen? Med Kaisa Hansen-Suckow (kunstner og byråkrat), Maria Navarro Skaranger (forfatter). I samtale med Helene Heger Voldner, prosjektleder ved Deichman bibliotek.
? AIMING FOR ENRIKE
Den eksplosive duoen skal skape elektrisk stemning på hovedscenen. Et av Norges mest nyskapende og spennende band! Med Tobias Ørnes Andersen og Simen Følstad Nilsen.
✊ STREIK - ARBEIDERKLASSENS VIKTIGSTE VÅPEN! ELLER...?
Hva kan tillitsvalgte lære av historien, og hvilke erfaringer er gjort i nyere tid? Er det for mye legalisme og for mye fokus på fredsplikten i norsk fagbevegelse? Truer den hyppige bruken av tvungen lønnsnemd fagbevegelsens kampkraft? Med Espen Utne Landgraff (rådgiver for Rødt på Stortinget), Janne Lisesdatter Håkonsen (Norsk Lokomotivmannsforbund) og Liv Bjørnhaug Johansen (forfatter og rådgiver for Rødt på Stortinget). I samtale med Isak Lekve, sosiolog tilknyttet kunnskapssenteret De Facto og forfatter.
? SLITENELITEN
Sliteneliten leverer grandiose powerballader og lettbeinte viserock med kompromissløst budskap. Silje Strøm på tverrfløyte, Inga Haugdahl Solberg på fele, Ylva Gulpinar og Synneva Gjelland på gitarer, Thea Marie Kvam på trommer og Maria Refsland spiller bass.
? NATUREN SOM FORSVINNER - HVA GJØR NATURTAPET MED OSS?
Hva skjer med mennesket i møtet med de krisene som er både saktegående og hurtige, synlige men samtidig vanskelige å ta innover seg? Med Sigurd Hverven (filosof), Agnar Lirhus (forfatter). I samtale med Sofie Marhaug, litteraturviter og stortingspolitiker for Rødt.
Få med deg konserter, spennende debatter, bokbad og masse annen kultur i Kubaparken i Oslo, lørdag 27. august.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Popvenstre i Kubaparken, ,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Oslo

Norwegian Roundnet Championship 2022
Sat Aug 27 2022 at 09:00 am Norwegian Roundnet Championship 2022

Idrettshøgskolens Friidrettsbane, Sogn, Oslo kommune

Art and Wellbeing
Sat Aug 27 2022 at 09:00 am Art and Wellbeing

Vulkan 15, 0175 Oslo, Norge

HumAks b\u00f8ssedag
Sat Aug 27 2022 at 10:00 am HumAks bøssedag

Oslo

Lev Dr\u00f8mmelivet - Oslo \/ online
Sat Aug 27 2022 at 10:00 am Lev Drømmelivet - Oslo / online

Drammensveien 72, 0271 Oslo, Norge

Tango - nybegynnerkurs 8 timer, helg
Sat Aug 27 2022 at 10:00 am Tango - nybegynnerkurs 8 timer, helg

TangoTango - Tangokurs i Oslo. Kurs i argentinsk tango

Vox City Walks Oslo, 72-hours ticket
Sat Aug 27 2022 at 10:00 am Vox City Walks Oslo, 72-hours ticket

Karl Johans gate 47, near the statue of P.A. Munch by the entrance.

Oslo Matfestival
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm Oslo Matfestival

Seilduksgata 23B, 0553 Oslo, Norge

Chopper run 2022
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm Chopper run 2022

Vollaveien 17, 0668 Oslo, Norge

WTF Diamond - Oslo, Norway - 27 August 2022
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm WTF Diamond - Oslo, Norway - 27 August 2022

Jernbanetorget, Oslo, Norway

Reptill\u00f8rdag med Oslo Reptilpark
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm Reptillørdag med Oslo Reptilpark

Deichman Lambertseter

Eiksmarka Filmklubb
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm Eiksmarka Filmklubb

Eiksmarka senter

Atviri Skaitymai\/Lina Ever"Kava su apelsinais"
Sat Aug 27 2022 at 12:00 pm Atviri Skaitymai/Lina Ever"Kava su apelsinais"

Botanisk hage Oslo

Oslo is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Oslo Events