Oslo World: Kid Fourteen

Fri Nov 04 2022 at 08:00 pm

KAFÉ HÆRVERK | Oslo

KAF\u00c9 H\u00c6RVERK
Publisher/HostKAFÉ HÆRVERK
Oslo World: Kid Fourteen
Advertisement
20.00: Dørene åpner
21.00: Konsert
Senere samme kveld DJer Liliane Chlela og Helene Rickhard. Konsertbillett gir også inngang til klubbkvelden.
Kid Fourteen
Kid Fourteen er artistnavnet til Khodor Ellaik, en libanesisk musiker og låtskriver som for øyeblikket bor i Paris. Ved hjelp av synther og trommemaskiner blander han pop, post-punk, støy og elektronisk musikk, inspirert av alt fra Suicide, Xiu Xiu og Scott Walker til Baxter Dury og Gabe Gurnsey. Konsertene hans er teatralske og insense, rensende opplevelser.
I tenårene hørte Khodor på metal. I 2010 startet han og noen venner det sentrale bandet Beirut Scum Society, som hentet inspirasjon fra den tidlige punkbevegelsen. De slapp flere demoer og en split-syvtommer på Tian An Men 89 før de ble oppløst i 2013. Etter et kort opphold i New York returnerte Khodor til Beirut og dannet no wave-bandet Friendly Faces med lokale talenter.
Et samarbeid i Beirut med Alex Zhang Hungtai, som spilte i Dirty Beaches på det tidspunktet ble foranledningen til å gi ut egen musikk under navnet Kid Fourteen i 2015. Debutalbumet, “Dream Kids Never Sleep” ble sluppet på det libanesiske labelet Ruptured i 2016. Khodor turnerte mye mellom 2016 og 2019, da samarbeidspartneren Karim Chams ble med i Kid Fourteen.
Det tredje albumet “Love” kom ut i mars 2020. Dette hadde Khodor spilt inn, arrangert, mikset og mastret selv. Siden da har han plukket opp saksofonen og dannet en duo med musikeren Jad Atoui som har resultert i EP-en “Mad City, Cool Weather”. Det er en artist i konstant bevegelse som besøker Kafé Hærverk under Oslo World.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

KAFÉ HÆRVERK, Hausmanns gate 34,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: