Advertisement
💰 𝗢𝗣𝗘𝗥𝗔 𝗗𝗘 𝗧𝗥𝗘𝗜 𝗣𝗔𝗥𝗔𝗟𝗘𝗱𝗲 Bertolt Brecht 𝘀̦𝗶 Kurt Weill
𝘁𝗿𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶: Ozana Oancea
𝗮𝗱𝗮𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗼𝗻𝗴𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿: creație colectivă după versiunea Ninei Cassian
𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝘁̦𝗶𝗮:
Macheath, zis Mackie Șiș – Lucian Ionescu
Jonathan Jeremiah Peachum, proprietarul firmei „Prietenul cerșetorilor” – Mihai Mitrea
Celia Peachum, soția lui – Mihaela Coveșeanu
Polly Peachum, fiica lor – Oana Predescu (25 octombrie, 13 noiembrie) / Maria Alexievici (14 noiembrie)
Jackie „Tiger” Brown, șeful poliției din Londra – Mircea Alexandru Băluță
Lucy, fiica lui – Ana Udroiu
Jenny Speluncă – Mihaela Trofimov
Smith – Alex Popa
Filch – Dan Clucinschi
Pastorul Kimball – Dragoș Spahiu
Banda de hoți:
Mathias „Lovele” – Ovidiu Ușvat
Jakob „Tarantula” – Alex Călin
Walter „Beznă” – Matei Arvunescu
Robert „Matrioșcă” – Ion Bechet
Ede „Gură de Aur” – Dana Marineci
Fetele de la bordel:
Dolly – Andreea Hristu
Betty – Iulia Samson
Vixen – Raluca Botez
Doamna bătrână – Robert Radoveneanu
și
Marlene, amfitrion – Dan Pughineanu
𝗥𝗲𝗴𝗶𝗮, 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗮, 𝗰𝗼𝘀𝘁𝘂𝗺𝗲𝗹𝗲: Răzvan Mazilu
𝗗𝗲𝗰𝗼𝗿𝘂𝗹: Dragoș Buhagiar
𝗣𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆: Maria Alexievici
𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻: Costi Baciu
𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆: Vlad Vedeș
𝗖𝗼𝗿𝗲𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶: Miriam Drașovean, Maria Alexievici
𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗮̆𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁: Vasea Blohat
𝗦̦𝗲𝗳 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗲: George Ion
𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗮̂𝗿𝘀𝘁𝗮̆: 16+
𝗗𝘂𝗿𝗮𝘁𝗮 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗰𝗼𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶: 2h 50’ (cu pauză)
🎟️ Bilete? Chiar aici: https://teatrul-excelsior.ro/spectacol/opera-de-trei-parale/
Despre 𝗢𝗣𝗘𝗥𝗔 𝗗𝗘 𝗧𝗥𝗘𝗜 𝗣𝗔𝗥𝗔𝗟𝗘:
✨ „Un spectacol magistral. Eterogen, cosmopolit, desprins parcă dintr-o altă realitate. Așa e Opera de trei parale. Un tur de forță. O sinergie perfectă între mesaj, viziune, mișcare, meșteșug actoricesc, muzică, adevăr și iluzie. Trei ore în care timpul se oprește în loc și inimile a vreo două sute de oameni, actori și spectatori la un loc, bat același ritm. Cu entuziasm și cu tandrețe. Un spectacol pe care aș vrea ca toți cei care trăncănesc că teatrul nu are cum să fie și un produs cultural de calitate și entertainment la un loc, să-și facă timp să-l vadă…” (Mădălina Mihai, Cultural 21)
✨ „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht şi Kurt Weill, în regia lui Răzvan Mazilu, de la Teatrul Excelsior e o sărbătoare a acestui vintage cu ştaif. Spiritul proaspăt al unei trupe tinere performante şi aerul dens al lumpănului interbelic dintr-un Soho înrămat în convenţie teatrală se îmbină perfect. Opţiunea de a nu apela tehnic la lecţiile de manual brechtiene şi a evita didacticismul în schimbul unui comentariu în care ironia autoreferenţială aduce tributul cerut de structură pentru dramaturgul german e nu doar viabilă, ci şi autentică. Stropul de melancolie, miza pusă pe caricaturizarea declarată a personajelor interpretate pe muchia dintre formă exagerată şi arhetip, ritmul mereu articulat, gestusul social rezolvat elegant, stropul de emoţie care se strecoară printre tuşele groase ale machiajului expresionist şi, totodată, expresiv, umorul care se cerne în strat consistent peste mizeria unei faune decrepite, salvând-o de la naufragiul umanităţii pe o insulă barocă de eleganţă aristocrată convertită în puţin kitsch arivist.” (Alina Epîngeac)
✨ „Aşa cum şi-a obişnuit publicul, care îl iubeşte ca pe un star, Răzvan Mazilu a dat frâu liber fanteziei sale vizuale şi în această nouă producţie a Teatrului Excelsior, citind Opera de trei parale a lui Brecht atât într-o lumină adaptată receptivităţii publicului de secol XXI, cât şi propriei sale modalităţi de a construi lumi imaginare, care, prin intermediul plăcerii vizuale şi al emoţiei, conduc publicul la reflecţie. Iar în ziua de azi, stăpânită de invazia senzaţiei şi de fascinaţia clipei, a ajunge la reflecţie, prin orice mijloace, dar mai ales unele artistice, este o izbândă de invidiat (Sanda Vișan, Adevărul)
✨ „Opera de trei parale putea fi o adaptare fără fond a vieții londoneze, a unor drame neaplicabile societății românești, o poveste outdated. Însă acest spectacol, așa cum a fost el gândit (…), surprinde nu doar prin curaj, nonconformism și artă inedită, dar și prin găsirea actualității unui text vechi ce pare astfel potrivit timpurilor noi. Până la urmă, e totul despre oameni.” (Ana Leu, LiterNet)
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Teatrul Excelsior Bucuresti, Str. Academiei nr.28 sector 1,Bucharest, Romania
Tickets