Advertisement
Finnes det egentlig en kjerne i det å være mann, noe vi alle kan bli enige om? Eller er det bare et hav av paradokser og forskjeller? Er det så enkelt som vi tror, eller er det mye mer komplisert? Og hvorfor snakker vi egentlig om “roller” når ingen av oss egentlig vil defineres av dem?Når det jeg egentlig vil er at du skal holde rundt meg gir oss et ærlig blikk på hva det vil si å være mann i dag. I stedet for å gi deg ferdige svar, tar forestillingen deg med på en reise gjennom personlige historier fra menn i forskjellige aldre og livssituasjoner. Vi tar rett og slett et “dypdykk” i hva dagens mannsrolle egentlig handler om.
I forestillingen får vi alt fra symbolikk, popkulturelle memes og åpne, ærlige samtaler om det å være mann. Alt dette skjer innenfor rammen av et realityshow – tenk deg en “mancave” full av klisjeer, med tre mannlige skuespillere som lever livet under en kvinnelig programleder sitt våkne blikk. Hun sitter i et kontrollrom ved siden av og kommuniserer med mennene gjennom en skjerm. Scenen blir som et forskningslaboratorium der vi får studere hvordan mennene håndterer presset fra både hverandre, kvinnen og publikum.
Det som skjer er en blanding av humor, varme og sårbarhet. Gjennom forestillingen får vi en påminnelse om hvor komplisert det kan være å være mann – normene og idealene er mange, og forventningene kommer fra alle kanter. Forestillingen lar mennene bli sett – og det kan være både utfordrende og frigjørende.
Språk: Norsk
Målgruppe: Fra 16 år
Varighet: 1 time og 30 minutter
Spillested: Black Box teater
💭 – Jeg satt igjen med at andre folk vil skjønne hva jeg har gått igjennom. Det var noen scener der de sa ordrett fra hjernen min liksom. Det traff så hardt. Vgs-elev
🗣️Visste du at 80 % av det som blir sagt i denne forestillingen er direkte sitater fra intervjuer med 23 forskjellige menn?
De siste årene har det vært mye fokus på representasjon, minoriteter og hvordan makt fungerer i samfunnet. Det har fått oss til å tenke mer over hvordan vi selv og de gruppene vi tilhører passer inn med andre. Men selv om det har blitt snakket mer om menn og psykisk helse, virker det som utfordringene menn står overfor ofte blir oversett, bagatellisert eller skaper konflikter.
Nå som regjeringen har jobbet med Mannsutvalget for å se på hvordan det står til med gutters og menns likestilling i Norge, har dette temaet aldri vært mer aktuelt. Kanskje er det på tide å ta en nærmere titt på hva det egentlig vil si å være mann i dag?
Medvirkende:
Konsept, manus og regi: Katja Brita Lindeberg
På scenen: Joakim Thrane, Benjamin Lønne Røsler, Per Magnus Barlaug og Katja Brita Lindeberg/Julie Solberg
Komponist: Arnfinn Killingtveit
Kostymer: Jenny Hilmo Teig
Lys- og videodesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Scenografi: Jørgen Sellevold, Katja Brita Lindeberg og Eirik Brenne Torsethaugen
Dramaturg/Rosendal teater: Guro Hustad Stugu
Produsent: Katja Brita Lindeberg
Inspisient: Ørjan Svingen
Bidragsytere – workshopsholdere: Saila Hyttinen (tekstarbeid), Taneli Törme og Jannik Elkær (arbeid med koreografi) og Katinka Steensgard (workshop i dragking)
Co-produsent: Rosendal teater og Black Box Teater
Samarbeidspart: Dansit
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord, Seanse, Trondheim kommune og Trøndelag fylke
Foto: Signe Luksengard
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Black Box teater, Marstrandgata 8, 0566 Oslo, Norge,Oslo, Norway
Tickets