Advertisement
Tuva HENNUM, Astrid Senja CYRUS og Sonja BUNESinviterer til utstilling 15.-17. november i Galleri Minneparken.
Du vil få oppleve sterke historier, fortalt i ord, bevegelse, musikk og bilder, men også glimt av håp. Vår billedkunst, video, performance, installasjon, tegning, maleri og fotografi blir samtale-startere ved den sentrale installasjonen «Det frie ords bord» der det serveres varm grøt og rød saft underveis.
Program:
Fredag 15/11 kl. 17-20: Åpning med musikk
Lørdag 16/11 og søndag 17/11, åpent kl. 12-17.
Performance begge dager kl. 14-16 Astrid Senja Cyrus (også med Lotte Pia Stenfors på lørdag), og Tuva Hennum.
Aldersgrense 18 år. Fotografering er ikke tillatt.
Åpningen:
Lovise AK og Preben Olram, Astrid Senja Cyrus, Tuva Hennum og Thomas Hildebrand er blant artistene som opptrer på åpningen. Listen oppdateres etter hvert, følg med.
Kunstnerne:
Tuva Hennum
jobber med «En pentalogi om fattigdom» som skal ferdigstilles i 2026 i samarbeid med figurteatret i Nordland. En av de fem delene i verket omhandler fraværet av en far og hva som skjer når barnet selv prøver å finne sin egen pappa. Første del vil bli en teaterforestilling, «Mitt pedofile eventyr», som skal spilles 30/10-2/11 2024 i et bakgårdshus på Grønland i Oslo. Utstillingen er basert på forestillingen. Hennum vil skape et samspill mellom verden utenfor vinduene i galleriet og verden inne i galleriet. Utenfor Galleri Minneparken er en lekeplass.
Astrid Senja Cyrus
viser prosjektet «Lete i Lethe, – glemselens elv».
Hun utforsker prosessen med tilsynekomsten av fortrengt materiale. Protagonisten fisker i glemselens elv, Lethe, og bruker den greske myten som en slags ryggrad i fortellingen. Den lange prosessen med hukommelsesbiter, de forvrengte utrykkene, og behovet for å døyve smertefulle minner, blir tematisert.
Sonja Bunes
stiller ut tegning og maleri. Hun møter i sin prosess noe av seg selv, noe ubevisst kommer til syne. I tegning og maleri kommer «sannheter» frem. Noen som hun forsøkte holde skjult for seg selv dukket opp og krevde oppmerksomhet. Hun tok utfordringen, og møtte det som gjemte seg i mørket.
Billedbygging kan være både et anker og en flukt, men mest et kommunikasjonsverktøy for dialog, intuisjon, fag, refleksjon, følelser, relasjoner, uttrykksbehov, – og en individuasjons-prosess.
Tirsdag 19. november er
Verdensdagen for forebygging av seksuelle overgrep mot barn.
Utstillingen er en oppfølger av KMISO-møteplassene på Gamle Rådhus Scene:
«Kunsten som lim for det oppstykkede – La oss henge sammen her og nå» i 2023, og
«Kunsten som frigjører av det ordløse» i 2022, som ble støttet av Oslo Kommune og Fritt Ord.
Les mer og last ned invitasjonen som pdf-fil til utskrift og deling.
Velkommen!
Hilsen
KMISO - Kunstnere Mot Incest og Seksuelle Overgrep
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Galleri Minneparken, Arups gate 6, 0192 Oslo, Norge,Oslo, Norway