Advertisement
Nu åbner vi igen dørene for “Det er derfor jeg SKÆLVER”.D.15.12 kl. 12.00 - 15.30. Alle er velkomne. Det er gratis at deltage!
"Det er derfor jeg SKÆLVER" er en interaktiv oplevelse med musik, skuespil, spoken word, forskning og samtale. Gennem arrangørernes egen hudløse ærlighed om oplevelser hvor livet har fået dem til at skælve, skabes et dybt nærværende rum og en fællesskabende stemning, der vækker publikums naturlige lyst til og behov for at dele egne historier og udfordringer med hinanden.
Via kunsten og den fælles åbenhed kan svære livsforhold, indre pres og livssmerten transformeres til håb, muligheder, ressourcer og ikke mindst oplevelsen af, at det både er normalt og okay at SKÆLVE – hverken forkert eller sygt.
Medvirkende:
Mød vokalist Lotte Arnsbjerg, musiker Christoffer Høyer, maskeperformer & dukkespiller Evi A. Brygmann, performer Rasmus Braun, forsker/psykolog Anders Sørensen og skuespiller Marie Louise Wille. Fælles dialog faciliteres af projektets Ungepanel i samspil med Ida Katrine Dahl og Kristina Bodenhoff (Askovfonden).
Visionen
Hvert arrangement skaber et fællesskab med publikum, som på sigt skal drive og udvikle en kollektiv bevidstgørelse om, at livet til tider er svært og gør ondt, men at det er okay og vi er bedre til at finde ud af lidelsen, når vi er sammen om den.
Lidelse er normalt, ikke sygt, og mennesket har iboende kræfter til at overkomme lidelsen; men de har brug for at blive vækket og støttet. Her kommer fællesskabet og kunsten ind i billedet.
I en tid hvor den kunst og basale medmenneskelighed, der før i tiden var omdrejningspunktet for psykiatrisk behandling, er blevet erstattet med diagnoser, medicin, ekspertviden og fortravlet personale, fødtes vores vision som en naturlig og nødvendig reaktion.
Før i tiden var psykiatriske hospitaler bevidst placeret i de smukkeste omgivelser, og kunstnerisk udfoldelse og meningsskabelse var en stor del af behandlingen for den enkelte, fordi man vidste, det var helende for et menneske i lidelse. Med "Det er derfor jeg SKÆLVER" ønsker vi at grave denne filosofi frem igen; kunst og dialog kan transformere lidelse til ressourcer, udvikling og nærvær.
Som titlen indikerer, sætter vi fokus på når og hvorfor vi mennesker SKÆLVER og hvordan vi løser det, ikke om folk SKÆLVER eller ’dem’ som skælver, således indforstået, at det er et menneskeligt livsvilkår indimellem at opleve livet svært, og til tider nærmest ulideligt svært, uanset hvad årsagen måtte være og hvilket udtryk det måtte have.
Aktørerne på scenen har som gennemgående tema i deres indslag, at de taler åbent og ærligt om, hvorfor og hvornår de selv SKÆLVER.
Vi tror nemlig på, at kroppens reaktioner og signaler grundlæggende er værd at lytte til og at de kan være kærlige vejvisere.
Vi tror på, at kreativ udfoldelse, deling af livsudfordringer og dialog kan fungere som helende redskab.
Vi skaber et trygt og tillidsfuldt rum, hvor vi bruger kunst og udforskning som veje til at tilgå og dele svære og hårde livserfaringer. Her bliver det tydeligt, hvordan vi ved at åbne op, dele og skælve sammen kan give slip på følelser af skam og transformere reaktioner på traumatiske hændelser fra tilstande af fastlåsthed og selvbebrejdelse til bevægelse og selvomsorg.
Arrangementet er interaktivt, og ved at deltage får du mulighed for at mærke og afprøve måder at arbejde smerte og traumebevidst. Erfaringer som kan gavne dig selv, men som også kan bringes i spil, når du skal møde andre fx som behandler, ven, forælder og familie, kontaktperson m.m.
Vi håber, du vil komme og være med! Der er brug for dig og din erfaring fra dit levede liv. Vi skaber sammen!
PROGRAM
12.00: Vi mødes over en kaffe i bibliotekets hyggelige café.
12.30: Det er derfor jeg SKÆLVER - kunstperformance
13.30: Kort kaffepause
13.45: Psykolog Anders Sørensen og skuespiller Marie Louise Wille i samtale om kunsten og livet, når det gør ondt
14.30: Unge panelet fortæller og faciliterer den fælles dialog
15.30: Tak for i dag
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
BIBLIOTEKET, Rentemestervej 76, 2400 København NV, Danmark,Copenhagen, Frederiksberg, Denmark