Classic Hiphop: Tribute to Missy Elliott

Wed Nov 08 2023 at 08:15 pm

Het Concertgebouw Amsterdam | Amsterdam

Mc Melodee
Publisher/HostMc Melodee
Classic Hiphop: Tribute to Missy Elliott
Advertisement
??? ?????? ????-??: ???? ??????, ?? ???????, ????????, ?????? ???????, ? ?? ?????, ????? ????, ??? ????? ?? ???? ????
Na eerdere Classic Hiphop-concerten ter ere van onder anderen The Fugees en A Tribe Called Quest valt op woensdag 8 november de eer te beurt aan Missy Elliott, een van de eerste vrouwelijke rappers met een wereldwijd enorm mainstream succes. Met haar innovatieve stijl en sound is ze een absolute pionier binnen de hiphop. Begeleid door Re:Freshed Orchestra staan acht vrouwelijke Nederlandse hiphop- en soulartiesten op het podium om haar te eren: Pink Oculus, MC Melodee, Giovanca, I Am Aisha, Sarah-Jane, Ella John, Gin Dutch en Sharon Doorson. Hits als Get Ur Freak On, Work It en Lose Control komen langs.
Missy Elliott heeft de wereld van hiphop veranderd met haar grensverleggende geluid en innovatieve stijl. Als rapper, songwriter en producer heeft de Amerikaanse talloze hits en eigenzinnige videoclips op haar naam staan. Ze was baanbrekend in een tijd waarin binnen de populaire hiphopwereld vrouwelijke artiesten vaak als lustobject in beeld werden gebracht. Missy Elliott deed hier bewust niet aan mee en behandelde thema's als gendergelijkheid en zelfliefde met de nodige humor. Ze werkte samen met vele andere grootheden, onder wie Jay-Z, Timbaland, Aaliyah, Mariah Carey, Mary J. Blige, Ludacris, Busta Rhymes, Wyclef Jean, Lil’ Kim en Beyoncé. Bovenaan de lijst van 150 beste hiphopvideoclips van Rolling Stone staat Missy Elliotts videoclip The Rain (Supa Dupa Fly). Met 40 miljoen verkochte albums, vier Grammy Awards en de recente toevoeging aan de Rock’n Roll Hall of Fame is haar status als hiphopicoon onbetwist.
Pink Oculus, MC Melodee en Giovanca waren betrokken bij eerdere edities van Classic Hiphop in Het Concertgebouw. Samen met Giovanca, I Am Aisha, Sarah-Jane, Ella John, Gin Dutch en Sharon Doorson vormen zij de ijzersterke ‘all female line-up’ die precies 25 jaar na het verschijnen van haar debuutalbum Supa Dupa Fly en in het jaar dat hiphop 50 jaar bestaat een eerbetoon aan Missy Elliott zullen brengen.
De afgelopen jaren presenteerde Het Concertgebouw meerdere tribute-avonden gerelateerd aan hiphop. Na Jazzmatazz in 2018 en NWA in 2019 volgden de uitgestelde Classic Hiphop Tribute to A Tribe Called Quest in het voorjaar van 2022 en in het najaar de vlammende ode aan The Fugees. De concerten met een grote groep bekende Nederlandse hiphopartiesten begeleid door Re:Freshed Orchestra zijn steevast uitverkocht.
??????? ??????: ??????? ?? ????? ???????
Woensdag 8 november 2023, 20.15 uur
Het Concertgebouw, Grote Zaal
Kaarten vanaf € 29 via www.concertgebouw.nl/classichiphop
???? ??:
Re:Freshed Orchestra o.l.v. Alexander van Popta, Pink Oculus, MC Melodee, Giovanca, I Am Aisha, Sarah-Jane, Gin Dutch, Ella John en Sharon Doorson
????????:
Sublime, BRAL Podcast, Twist Agency.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Het Concertgebouw Amsterdam, Concertgebouwplein 10,Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: