Advertisement
Etter toget inviterer Melahuset til en markering av den internasjonale kvinnedagen med appeller og musikalske innslag. Dørene åpner kl. 18
Programmet starter kl. 19
Gratis inngang!
---
Melahuset markerer den internasjonale kvinnedagen med å belyse temaer som kvinners rettigheter, undertrykking og interseksjonalitet i et nyansert perspektiv. I år kan du glede deg til konserter med Mariama Ndure, Maria Orieta Band og Kristine Blir Rapper, og appeller fra Mina Rafiq, Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG), Ninthu Paramalingam og Maria Theresa Jones fra MiRA-senteret.
På scenen:
Med et unikt uttrykk som er inspirert av alt fra vestafrikanske musikk, som madinka og wolof-tradisjoner fra Gambia, til soul, hiphop, r&b, moderne jazz og improvisasjoner, har Mariama Ndure virkelig gjort seg både synlig og bemerket på den norske musikkscenen. Hun har vokst opp i Norge med gambiske foreldre og legger ikke skjul på at det å ha bakgrunn i to forskjellige kulturer også har påvirket hennes kunstneriske arbeid. I oktober slapp hun sitt kritikerroste debutalbum «Rituals», som av Bergensavisen ble utpekt til en av fjorårets beste utgivelser. Med seg på denne konserten har hun med seg to fantastiske musikere: Joel Ring på cello og Xander Crook på perkusjon.
En konsert med Maria Orieta Band er et kall til dine danseføtter så vel som til hjertet ditt; musikken spenner fra cumbia og ska til heartbeat folk – og den er alltid rocka! Bandet består av Misett Johansen på trommer, Taran Greni på bass, Liv Santos på tangenter og Maria Orieta selv på gitar og vokal. Deres siste utgivelse heter «Jeg har hørt» og er en cumbia/ reggaeton som er dedikert til alle som kjemper for et fritt Palestina og som ønsker en bedre verden.
Er det et nordisk undergrunnsnavn du vil få et glimt av før hun tar fullstendig av, så er det Kristine Blir Rapper (KBR). Etter at hun ble booket til By:larm i 2023 uten å ha gitt ut en eneste låt, har hun klart å leve opp til hypen og imponerer med sitt energiske sceneshow og transskandinaviske rapping. For plutselig gir raptekster på norsk, dansk og svensk (i samme setning) bare mening. Enten det handler om «at have ro på», være la-la-lat eller eksplisitt få alle til å komme(!), så er Kristine Blir Rapper «här nu för att ge er något att tro på». Hun har rukket å spille på blant annet Trænafestivalen, by:Larm, Vill Vill Vest, 100dagar, HUSET KBH og den ikoniske klubben Den Anden Side. I september slapp hun både singelen «Unge Mødre» sammen med PAVNA og CELY og debutalbumet K.B.R og det er bare å glede seg til å se henne på Melahuset igjen.
Appellanter:
Mina Rafiq er feminist og menneskerettighetsaktivist. Hun er grunnlegger og leder i A.I.P (Against illiteracy and poverty), styremedlem i Kvinnegruppa Ottar Oslo, styremedlem og leder for menneskerettighets- og kvinnekomiteen i FARO og medlem av Representantskapet i Oslo SV. Rafiq er en aktiv og kjent stemme for kvinners rettigheter i Afghanistan og har gjennomført aksjoner mot Taliban.
Ninthu Paramalingam (de/hun) er eelam-tamil, og bor i Oslo. Ninthu har vært gjesteredaktør i Samora Forum og er utdannet samfunnsgeograf, med fordypelse i urfolks og kjønnsperspektiver. De har i mange år jobbet med grasrotbevegelser i Brasil, og her i Norge, med de som kjemper for rett til land, hjem, autonomi og frigjøring. I sin kunst jobber Ninthu tverrfaglig, med både poesi og tekst og visuelt, alltid med politisk slagkraft.
Maria Theresa Jones er, prosjekt- og aktivitetsansvarlig på MiRA-Senteret og jobber med empowerment-rettede aktiviteter for å styrke og synliggjøre kvinners og unge jenters ressurser og potensial. Hun brenner for temaer som rasisme, diskriminering, utdanning, unges stemmer, likestilling og inkludering – og mye mer.
Kveldens konferianser er Shilpi B. Til vanlig jobber hun med veiledning og sikkerhet, og er danseutøver og instruktør innen indisk dans. Shilpi koordinerer også Grenseløst Oslo-arrangementene på Melahuset.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Mariboes gate 8, 0183 Oslo, Norway, Mariboes gate 8, 0183 Oslo, Norge,Oslo, Norway