Advertisement
Ως λάτρεις της τέχνης αλλά και της Αθήνας, οι Εξερευνητές αφιερώνουμε το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαρτίου στον Ερνέστο Τσίλλερ, το μεγαλοφυή Γερμανό αρχιτέκτονα, η δημιουργικότητα και η έμπνευση του οποίου έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην πόλη. Ο Ερνέστος Τσίλλερ (Ernst Moritz Theodor Ziller) γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1837 στο Σέρκοβιτς, κοντά στη Δρέσδη, στο Βασίλειο της Σαξονίας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Δρέσδης και συνέχισε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης, όπου μαθήτευσε κοντά στον Θεόφιλο Χάνσεν. Εγκαταστάθηκε νεαρός στην Ελλάδα, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και σχεδίασε ή επέβλεψε περισσότερα από 500 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, διαμορφώνοντας καθοριστικά την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Αθήνας και άλλων πόλεων. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νεοκλασικισμού στην Ελλάδα. Πέθανε στην Αθήνα το 1923, έχοντας βιώσει οικονομική δυσπραγία στα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Με δύο ανεξάρτητες αλλά συνδεδεμένες μεταξύ τους ξεναγήσεις από την αγαπημένη μας αρχαιολόγο ξεναγό Εύα Βροντινάκη, θα προσεγγίσουμε το πνεύμα του μεγάλου αυτού δημιουργού επισκεπτόμενοι δύο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, και θα απολαύσουμε τόσο τα ίδια τα κτήρια όσο και τις συλλογές που αυτά φιλοξενούν.
Με τις δύο αυτές επισκέψεις θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε τη νεοκλασική αρχιτεκτονική αλλά και την εποχή που την γέννησε μέσα από ανθρώπινες ιστορίες, φιλοδοξίες και αντιλήψεις.
💥💥 Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και τις δύο ξεναγήσεις έχουμε ένα μικρό δώρο που θα βρείτε στο τέλος του προγράμματος 😊💥💥
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Το 1869 ο Ερρίκος Σλίμαν αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αθήνα και να οργανώσει από εκεί τις ανασκαφικές του αποστολές στα μυθικά βασίλεια των επών του Ομήρου και μάλιστα οραματίζεται το καινούργιο του σπίτι στην καρδιά της αθηναϊκής πρωτεύουσας. Διαλέγει τον καλύτερο αρχιτέκτονα της εποχής, τον Ερνέστο Τσίλλερ, και μαζί σχεδιάζουν ένα σπίτι που η αγάπη για την αρχαιότητα το μετέτρεψε σε Μέγαρο, το Ιλίου Μέλαθρον, το Μέγαρο της Τροίας!
Σε αυτήν τη νεοκλασική οικία στεγάζεται σήμερα μια από τις πιο σημαντικές νομισματικές συλλογές στον κόσμο, που περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 νομίσματα! Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση και την εικονογραφία των νομισμάτων του αρχαίου ελληνικού κόσμου και φτάνει έως τη βυζαντινή αλλά και τη νεότερη εποχή.
Με την περιήγησή μας στην οικία του Σλίμαν εκτός από την άκρως ενδιαφέρουσα νομισματική συλλογή θα θαυμάσουμε και το αριστουργηματικό νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλλερ.
▶️ Πρόγραμμα ◀️
🕧 Συνάντηση: 09:45 στο Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
🕧 Ξενάγηση: 10:00 με 12:00
Κόστος συμμετοχής (με τη χρήση ακουστικών):15€
Εισιτήριο μουσείου: Δωρεάν
💥💥 Το κόστος για την παρακολούθηση και των δύο ξεναγήσεων (με τη χρήση ακουστικών) είναι 25€💥💥
Δείτε εδώ https://fb.me/e/5wkEUn6cR την περιγραφή της πρώτης ξενάγησης του διημέρου.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε,
📝 συμπληρώστε τη φόρμα
▶️ Για το Μέγαρο Λοβέρδου – Οικία Τσίλλερ https://forms.gle/jZr9mh7gMHd1AEyj7
▶️ Για το Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον | Οικία Σλίμαν https://forms.gle/Bx8SrwZENjX1kLV36
▶️ Kαι για τις δύο ξεναγήσεις https://forms.gle/LtQPELj22tDmnEkz7
☎️ Ή καλέστε στα τηλέφωνα 6944351800, 210 9409801 (Στέλλα Λάιτμερ)
Advertisement
Event Venue
Νομισματικό Μουσείο, Αθήνα - Numismatic Museum, Athens, Greece
Tickets
Concerts, fests, parties, meetups - all the happenings, one place.










