Vandrertrioen feat. Kira Skov, Mathias Heise og Dawda Jorbarteh

Wed Jul 06 2022 at 08:00 pm to 09:30 pm

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek | Copenhagen

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Publisher/HostDen Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek
Vandrertrioen feat. Kira Skov, Mathias Heise og Dawda Jorbarteh
Advertisement
Vandrertrioen feat. Kira Skov, Mathias Heise og Dawda Jorbarteh
De tre musikere Henrik Gunde, Jakob Munck og Peter Fuglsang påbegyndte en vandring i 2020 – og her er bl.a. hvem og hvad de mødte.
Med vandresko, rygsæk og instrumenter forlod trioen DRs Big Band og tog på opdagelse rundt i Danmark, ikke bare for at opleve landet men også for at finde den gode melodi og al dens væsen. Hvordan og hvorhen bevæger man sit publikum? Hvor findes de melodiske frø, som får improvisationerne til at blomstre? Hvad de fandt ud af, kan man bl.a. opleve på aftenens koncert

Kira Skov er en virkelig alsidig sanger, der bevæger sig sømløst fra pop til jazz. Hun er blevet rost for begge dele, lige fra bandet Kira & the Kindred Spirits (2001-07), over hendes Billy Holiday hyldest i 2011 Kira Skov sings Billie Holiday, til hendes seneste udgivelse fra 2021 Spirit Tree, hvor hun er tilbage i den mere poppede singersongwriter-stil.

Dawda Jorbarteh, den sublime koraspiller med de musikalske rødder plantet i Vestafrika og griot-traditionen, som han er født ind i. Han er barnebarn af Alhaji Bai Konte og søn af Amadou Bansang Jobarteh og opvokset i den gambiske musiks aristokrati. Dawdas musik er meget andet end den rene griot-tradition; Han ser f.eks. ingen hindring i at sætte ”strøm” og effekter til sit instrument eller at indgå i sammenhænge med f.eks. Pierre Dørges New Jungle Orchestra.
På trods af sin unge alder (født i 1993) har Mathias Heise med sin mundharmonika spillet sig ind i den absolutte verdenstop. Allerede som 20-årig vandt han Chromatic Harmonica Verdensmesterskab. Det er ikke alle instrumenter, der findes den slags konkurrencer for, men lige mundharmonika kan man altså blive verdensmester i.

Læs mere: https://www.kb.dk/arrangementer/vandrertrioen-feat-kira-skov-mathias-heise-og-dawda-jorbarteh
// Praktisk info \\
Billetter:
Normal 200,-
Diamantklubben 150,-
Studerende 100,-
Partout billet til alle tre jazzkoncerter 350,-
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Copenhagen, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: