Valentin-nap: a szerelmesekre mosolyog a telihold

Mon Feb 14 2022 at 06:00 pm to 08:00 pm

Svábhegyi Csillagvizsgáló | Budapest

Sv\u00e1bhegyi Csillagvizsg\u00e1l\u00f3
Publisher/HostSvábhegyi Csillagvizsgáló
Valentin-nap: a szerelmesekre mosolyog a telihold
Advertisement
Valentin-napon a romantikus, ősfás parkban, a klasszicista csillagvizsgáló kupolák környezetében mosolyog a téli telihold a szerelmes párokra. ??
A programot a meleg és űrillatú előadóteremben kezdjük, ahol különleges válogatásban mutatjuk meg az égbolt romantikáját: a Szerelem bolygójától kezdve a Szív-ködön és a Gránátcsillagon át a görög és magyar csillaglegendák pajzán kalandjaiig. ☺️
Ezután kimegyünk a csillagvizsgáló kupolába és megismerkedünk a csillagászok romantikus életével. Végül a távcsőóriásunkkal szemügyre vesszük a kerek holdat, ami egy nap múlva ér telihold fázisba. Több százszoros nagyításon virtuális holdsétát teszünk az egzotikus alakú Reiner Gamma mágneses foltja mentén, és megnézzük a hatalmas, 173 km-es Grimaldi kráter lávával feltöltött kráterfenekét. Végül a még ennél is nagyobb, 212 km-es Schickard kráteróriás göröngyös falában és apró mellékkrátereiben gyönyörködhetünk.
A távcsőre szerelt mobiltelefon adapter segítségével pedig saját holdfotónkat is elkészíthetjük és hazavihetjük, Valentin-napi csillagvizsgáló látogatásunk örök emlékeként. ???
Aggódsz, hogy borult lesz az idő? Ez sem szegje kedved, izgalmas és rendkívül látványos programelemekkel készülünk erre az esetre is, amit viszont csak ekkor láthatsz! ? A hangulat és jókedv garantáltan napsütéses lesz! ☀️
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Svábhegyi Csillagvizsgáló, Konkoly-Thege Miklós út 15-17., Budapest, Hungary, 1121, Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Valentines-day in Budapest

Sharing is Caring: