Vad händer i världen? – Svensk Ungdoms höstseminarium

Fri Oct 22 2021 at 08:00 pm to Sun Oct 24 2021 at 12:00 pm

Svensk Ungdom - RKP-nuoret | Helsingfors

Svensk Ungdom - RKP-nuoret
Publisher/HostSvensk Ungdom - RKP-nuoret
Vad h\u00e4nder i v\u00e4rlden? \u2013 Svensk Ungdoms h\u00f6stseminarium
Advertisement
Vad händer egentligen i världen? Hur ska man forma internationell politik i en polariserad värld? Och hur kommer världspolitiken att se ut då vi tar oss ur coronapandemin? Vad kan vi göra åt den världsångest som många unga känner? På Svensk Ungdoms höstseminarium har du chansen att diskutera till exempel det här.
Svensk Ungdoms höstseminarium går av stapeln i Helsingfors 22–24 oktober. Vi utlovar proffsiga talare, workshoppar, aktiviteter, mingel och förstås lite festligheter. Och det bästa – för första gången på länge behöver du inte delta från hemmasoffan, för vi zoomar ut i världen utan Zoom.
Stay tuned – riktigt snart kommer vi att presentera seminariets program och talare närmare här i evenemanget.
? ANMÄLAN
Är nu öppen och stänger den 7.10.2021 kl. 23.59. Anmäl dig via länken: https://www.lyyti.in/Vad_hander_i_varlden
? PRIS
SU-medlem som behöver boende: 35 euro
SU-medlem som inte behöver boende: 25 euro
Inte medlem ännu? Gå in på www.su.fi/bli-medlem
? PROGRAM
Fredag:
19.30 Gemensam middag för de som rest långväga och alla andra som känner sig hungriga. Förbundet står för middagen. Mera information om middagen skickas ut åt alla som meddelat att de deltar på middagen.
Lördag:
Seminarium och gemensam diskussion. På eftermiddagen lite ledigare program, och på kvällen samlas vi för middag och festligheter.
8.30 Frukost på Svensk Ungdoms kansli
9.00 Välkomsthälsning av förbundets ordförande Frida Sigfrids
9.15 9.15 Seminariet inleds med två talturer:
– Mariette Hägglund fungerar som forskare på Utrikespolitiska institutet berättar för oss om situationen i Mellanöstern och Afghanistan
– Europaparlamentariker Nils Torvalds. Nicke kommer att berätta om vad som är pågång i EU-parlamentet, vilka utmaningar EU kommer att möta de kommande åren och samarbetet mellan EU och andra kontinenter
12.00 Lunch
13.00 Seminariet fortsätter
– Tidigare minister och europaparlamentariker Astrid Thors talar om mänskliga rättigheter
– Nicholas Kujala, vice ordförande för Svensk Ungdom och tidigare president för Ungdomens Nordiska råd, berättar om hur man som ung kan påverka den internationella politiken
15.00 Fika
15.30 Ledigt program: Muesibesök, bowling eller fritid I Helsingfors (SU står för kostnaderna för museibesöket och bowlingen)
18.30 Cocktail och middag på Tekniskas Salar (Eriksgatan 2, vån. 6, samma byggnad som Omena Hotel)
22.00 Middagen avslutas
Söndag
10.00 Internationell politik och brunch på Svensk Ungdoms kansli tillsammans med riksdagsledmot Mats Löfström
13.00 Hemfärd
? PRAKTISKT
Vi kommer att hålla till på Svensk Ungdoms nya kansli, Georgsgatan 27. För alla som behöver boende bokas det på Omena Hotel intill kansliet (Georgsgatan 30). Vi tar i beaktande era önskemål gällande rumskompisar och delar in er på bästa sätt. Inkvarteringen sker fredag 22.10 från kl.16 framåt med hjälp av en kod. Vid utcheckning krävs inget annat än att du lämnar rummet (vanligtvis före kl.12.00). Mer exakt information skickas ut i samma meddelande som koden för incheckning. Alla utrymmen vi använder på evenemanget är tillgängliga.
? TRANSPORT
SU betalar reseersättning till evenemanget enligt det billigaste och mest ändamålsenliga kollektiva färdalternativet mot biljett eller kvitto. Ansökan görs i vårt elektroniska system efter evenemanget.
OBS! Välj vilket tåg (eller buss) du vill och boka dina egna biljetter själv. Köp gärna dina tågbiljetter i god tid för att få dem till ett förmånligt pris, dessutom brukar tågen snabbt bli fullsatta! SU ersätter dina resekostnader i efterskott. Se till att du är i Helsingfors senast klockan 19:00 fredagen den 22.10 för att checka in på hotellet om du har anmält att du behöver boende. Du kan passa på att checka in på ditt boende innan fredagens middag ifall du meddelat att du deltar på denna. Ytterligare information gällande middagen kommer att skickas till de anmälda.
Här under hittar du några förslag på transport:
Fredag 22.10
Vasa – Helsingfors:
Tåg från Vasa till Helsingfors kl. 12.35 - 16.35 eller
Tåg från Vasa till Helsingfors kl. 14.45 - 18.35
Åbo – Helsingfors:
Tåg från Åbo till Helsingfors kl. 15.25 - 17.23 eller
Tåg från Åbo till Helsingfors kl. 16.25 - 18.23
Söndag 24.10
Helsingfors – Vasa:
Tåg från Helsingfors till Vasa kl. 13.24 - 17.28
Helsingfors – Åbo:
Tåg från Helsingfors till Åbo kl. 13.20 - 15.34
Mera information om transport och tidtabeller finns på https://www.vr.fi/cs/vr/sv/etusivu_sv. Kontakta [email protected] om du behöver hjälp med något.
? FRÅGOR?
Kontakta organisationssekreterare Annica Tallqvist ([email protected]) eller förbundssekreterare Malin Lindholm ([email protected])!
Hjärtligt välkommen ✨
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Svensk Ungdom - RKP-nuoret, Simonsgatan 8 A, Helsingfors, Finland

Sharing is Caring: