UITKIJK SPECIALS: FISH TANK (2009)

Sat Jun 26 2021 at 03:30 pm

Filmtheater de Uitkijk | Amsterdam

Filmtheater de Uitkijk
Publisher/HostFilmtheater de Uitkijk
UITKIJK SPECIALS: FISH TANK (2009) Oorspronkelijk stond-ie gepland voor onze Special reeks van December: 'NOW WHAT?' over verveling, onbestemde gevoelens, destructieve tiener-vibes en algehele malaise...
Nu post-lockdown alsnog in volle glorie op het grote doek! Vol trots presenteren wij de Uitkijk Special FISH TANK (2009).

Andrea Arnolds meeslepende, eerlijke tweede speelfilm FISH TANK (2009) is het verhaal van een 15-jarig meisje dat opgroeit in de London Projects. Mia (Katie Jarvis) is een boze, geïsoleerde en kwetsbare tiener die samenwoont met haar dronken moeder (Koerston Wareing) en zusje Tyler. Ze droomt ervan om danseres te worden, en wanneer de nieuwe vriend (Michael Fassbender) van haar moeder op het toneel verschijnt, verandert alles.
Fish Tank, een film die bruist van het leven, werkt op vele niveaus - als een blik op de erbarmelijke economische en sociale omstandigheden in small town Groot-Brittannië, als een waarschuwing voor impulsief gedrag, en als een coming-of -age verhaal waarin we Mia’s groei volgen.
Nieuwe actrice Jarvis is verbluffend als de vijftienjarige Mia. De destijds 17-jarige Jarvis werd door Arnolds ontdekt tijdens een ruzie met haar vriend op een treinstation in Essex. De film won in 2009 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes.

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Regulier: 11,- | Korting: 9,- | Cineville geldig
Meer info & tickets:https://uitkijk.nl/film/uitkijk-specials-fish-tank/

Event Venue & Nearby Stays

Filmtheater de Uitkijk, Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Discover more events by tags:

Entertainment in Amsterdam

Sharing is Caring: