Trentemøller | Budapest 2022

Mon Nov 28 2022 at 07:00 pm to 10:00 pm

Akvárium Klub Official | Budapest

Live Nation Magyarorsz\u00e1g
Publisher/HostLive Nation Magyarország
Trentem\u00f8ller | Budapest 2022
Advertisement
Trentemøller 5 év után új lemezével tér vissza Budapestre.
Trentemøllert senkinek sem kell bemutatni, aki picit is otthonosan mozog a műfajban. A dán művész sajátos hangzásvilágával az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb producere lett, életművét pontról-pontra építette fel. Hazánkban is többször adott különleges atmoszférájú koncerteket, most pedig új lemezével tér vissza november 28-án az Akvárium Klubba a New Beat és a Live Nation szervezésében.
Míg sok művész a feltalálás és önmaga újra feltalálásának mintáját követi, Anders Trentemøller életművét ugyanazon a görbén haladó pontok sorozata jellemzi. 2006-os debütáló, Last Resort c. albumát követően a dán producer minden egyes lemeze egy következő fejezetet képvisel egy folyamatosan fejlődő sorozat újabb részeként. Az ellentétek és a paradoxonok is gyakran feltűnnek a sorozatban, ez érhető tetten Obverse c. lemezén is, ahogy az emlékezés és visszaemlékezés is felsejlik az album témái között. Mindez a nosztalgia elkerülésével. Az azt követő Memoria azonban már még mélyebbre hatol az emlékezés témájában, valamint az ellentétek is megjelennek a dalokban: a fény és a sötétség, a turbulencia és a nyugalom, az átható hideg és a megnyugtató melegég, amelyeket az északi környezet inspirált. A Memoria az eddigi leghosszabb albuma a maga 12 dalával, komor, introspektív darabokkal, merítve a motorik, shoegaze, noise rock, valamint az elektronikus pop világából is. A csak instrumentális darabokat felvonultató Obverse-zel ellentétben a Memoria instrumentális és vokális dalokat is tartalmaz, melyeknek ezúttal a szövegét is Trentemøller jegyzi.
Trentemøller itthon már többször adott teltházas koncertet, legutóbb 2017-ben járt nálunk, úgyhogy most már igazán ideje, hogy ismét átadhassuk magunkat a skandináv elektronikus zene rideg hullámázásának.
---------------------
Trentemøller returns to Budapest after 5 years with his new album.
Trentemøller needs no introduction to anyone who is even slightly familiar with the genre. With his unique sound, the Danish artist has become one of the most influential producers of recent decades, building his oeuvre point by point. He has given several concerts with a special atmosphere in Hungary, and now he returns with his new album on 28 November at the Akvárium Klub, organised by Live Nation and New Beat.
While many artists follow a pattern of invention and self-invention, Anders Trentemøller's oeuvre is a series of points along the same curve. Following his 2006 debut album Last Resort, each album represents a next chapter in a constantly evolving series. Contradictions and paradoxes are a frequent feature of the series, as can be seen on Obverse, as well as the themes of remembrance and reminiscence that emerge from the album. All this while avoiding nostalgia. The following Memoria, however, goes even deeper into the theme of remembrance, and the contrasts between light and darkness, turbulence and calm, pervasive cold and soothing warmth inspired by the northern environment are also present in the songs. Memoria is his longest album with its 12 songs of sombre, introspective pieces, drawing on the worlds of motorik, shoegaze, noise rock and electronic pop. Unlike Obverse, which featured only instrumental tracks, Memoria contains both instrumental and vocal songs, this time with lyrics by Trentemøller.
Trentemøller has played to sold-out crowds in Hungary several times, most recently in 2017, so it's about time that we got to indulge in the cold swell of Scandinavian electronic music again.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Akvárium Klub Official, 12 Erzsébet tér,Budapest, Hungary, Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: