Tore Johansen - Natt, stille // Nasjonal Jazzscene

Thu Dec 14 2023 at 08:00 pm

Nasjonal jazzscene | Oslo

Nasjonal jazzscene
Publisher/HostNasjonal jazzscene
Tore Johansen - Natt, stille \/\/ Nasjonal Jazzscene
Advertisement
Christmas spirit from the north of Norway
Torsdag 14. desember, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 - kr 310/260/210
Med juleplaten "Natt, stille" fra 2010, lanserte Tore Johansen sine favorittjuleviser fra Nord-Norge også som et sjangermøte. De nordnorske visesangene ble omarrangert, malt i skjønne jazztoner, og de eviggrønne klassikerne fikk dermed et friskt, nytt lag. Johansen var den første som samlet de fineste nordnorske vinter- og julevisene på ett og samme album. En jazzmusikers herlige hyllest til den nordnorske sangskrivertradisjonen.
Johansen er en av våre mest etterspurte trompetister, og med det ene beinet i jazzen og det andre i popen, har han opparbeidet seg en høyst variert og imponerende CV. Chick Corea, Karin Krog, Halvdan Sivertsen, Ravi, Tungtvann og Kråkesølv, er bare noen av dem som har benyttet seg av Johansens uttrykksfulle tone.
Her får vi høre de sterke visene til Trygve Hoff, Halvdan Sivertsen, Terje Nilsen, Ola og Kari Bremnes, tolket av et kremlag av musikere. Bandet gjør dem til sine «egne» i ordets beste forstand, gjennom lekre reharmoniseringer og neddempet elegant musisering. Med andre ord, en ypperlig inngang inn i julen!
Tore Johansen – trompet, Marit Sandvik – vokal, Jan Gunnar Hoff – piano, Knerten Kamfjord - bass, Roger Johansen, trommer
Foto: Erik Buraas
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: