Tim Easton (US) + Christian Hede | Råhuset

Thu Nov 04 2021 at 08:00 pm to Fri Nov 05 2021 at 01:00 am

Råhuset | Copenhagen

R\u00e5huset
Publisher/HostRåhuset
Tim Easton (US) + Christian Hede | R\u00e5huset
Advertisement
Råhuset præsenterer en aften dedikeret til den amerikanske sangskrivertradition med amerikanske Tim Easton og lokale Christian Hede.
★★★★★
En koncert med Tim Easton er et møde med den enkle og stærke amerikanske sangskrivning præsenteret af en stemme, der emmer af levet liv, og som derfor leverer sine historier med stor troværdighed og integritet. Kombineret med Eastons imponerende guitarspil, små anekdoter leveret med et solidt stænk sort humor og en mundharpe, der går lige i sjælen, føler man sig med det samme hensat til en lille flække et sted i Sydstaterne.
Tim Easton blev født i New York State, tæt på den canadiske grænse i 1966, men opvæksten blev formet i både Tokyo, Japan og Akron, Ohio. Som helt ung rejste han i syv år rundt som gademusiker over hele Europa og boede i Paris, London, Madrid, Prag og Dublin. Her grundlagde han sin egen spillestil – guitar skills rundet af blues, folk og country og dertil personlige og fortællende tekster om det at rejse, og alle de oplevelser der fulgte i kølvandet på det.
Hjemme igen begyndte han at udgive plader. Første solo-album ”The Truth About Us”, med tre fjerdedele af Wilco som backing band, slog et fint hul for ham og førte til support turneer for bla. hans mentorer og venner Lucinda Williams og John Hiatt. Han var i en årrække en del af den kreative kunst- og musikscene i Joshua Tree, New York, når han ikke var på turneer rundt i verden.
Siden fik han en lille datter og flyttede derfor til Nashville, hvor han I de senere år har indspillet en række plader. Her er han dykket mere ned i de gamle blues- og folk traditioner både i sangskrivningen og i selve indspilningsfasen.
I 2018 fejrede Easton 30 år på landevejen med albummet ”Paco & The Melodic Polaroids” – en hyldestplade til guitaren Paco, en Gibson L-45, som har fulgt ham trofast gennem alle årene. Albummet, som er en helt akustisk plade med bare ham og guitaren, er indspillet direkte på lak-plade, altså helt uden redigeringsmuligheder, som man gjorde i helt gamle dage, og her kommer Eastons overdrevne musikalitet og nerve virkelig til sin ret.
https://www.timeaston.com/
Christian Hede
Nogle befinder sig bedst med den ene fod i skyggerne og ansigtet i solen. Christian Hede er sådan en sangskriver. Et moderne bud på skandinavisk country.
Vigtigst af alt er ordene og nærværet, som to stolper i det univers, Christian Hede forsøger at skabe omkring både sine sange og sin optræden. Med en opvækst på Bornholm og et søgende sind, er der ikke noget at sige til, at horisonterne altid har virket dragende på de skumringssange, som guitaristen og sangeren forfølger.
Men der er sket et skift i melodier og temaer over et år, som på alle måder har krævet fordybelse. Christian Hede er genfødt som outlaw-country sanger med helt nye numre om håb i helvede og tvivl i maven. De kan høres på Christian Hedes debutalbum “Hovedspring I Tom Pool”, der udkommer på Glorious Records i efteråret 2021.
Albummet er produceret af Søren Andersen i Medley studiet. 10 sange indspillet af et drømmeband bestående af Mads Folmer, Rune Kjeldsen, Henrik Poulsen, Søren Bigum og Christian Hede selv.
https://www.facebook.com/chrishedemusik
★★★★★
Dato: 04.11.2021
Døre: 20:00
Forsalg: 90kr. // Dørsalg: 120kr.
Billetlink: https://ticket.livebackend.com/huset/e/tim-easton-us/
OBS Koncerten er flyttet fra den 5. nov. 2020 grundet Covid-19
★★★★★
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, Copenhagen, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: