Thundercat | Ancienne Belgique

Tue Apr 09 2024 at 07:00 pm to 10:30 pm

AB - Ancienne Belgique | Brussels

Ancienne Belgique - AB
Publisher/HostAncienne Belgique - AB
Thundercat | Ancienne Belgique
Advertisement
◊ Thundercat
◊ Brainfeeder's bass wizzard finally live at AB
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◊ Info & Tickets: https://bit.ly/ThundercatAB
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Thundercat, muzikale maestro, wonderbassist en ondertussen wereldster staat bekend om zijn overstijgende mix van genres en heeft ondertussen een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekscène.
Voor Stephen Bruner, want zo heet Thundercat voor zijn de bevolkingsdienst van L.A., is Thundercat zowel een verwijzing naar de tekenfilm waar hij sinds zijn kindertijd dol op is, als een uitdrukking van zijn brede, levendige en vaak bovenmenselijke benadering van zijn vak. In 2020 was de cirkel rond toen Bruner de stem van een personage vertolkte (en een track schreef) met de naam "Grune the Destroyer" in de tekenfilmserie Thundercats Roar van Cartoon Network.
Tijdens de afgelopen jaren heeft Thundercat zijn overgang van virtuoos bassist naar bonafide ster volledig voltooid. Hij bracht "The Golden Age of Apocalypse" (2011), "Apocalypse" (2013), "Drunk" (2017) uit. Zijn album "It Is What It Is" uit 2020 won de Best Progressive R&B Album tijdens de 63ste Grammy Awards, samen met Ty Dolla $ign, Childish Gambino, Lil B, Kamasi Washington, Steve Lacy, Steve Arrington, BADBADNOTGOOD, Louis Cole, Pedro Martins en Zack Fox. De plaat werd ook geproduceerd door Thundercat en zijn voormalige partner Flying Lotus, die op zijn beurt dan weer een Grammy-nominatie kreeg voor "Producer of the Year, Non-Classical" voor zijn werk op het album.
2022 was een topjaar, met als hoogtepunten zijn zang en bas op de Gorillaz single en titeltrack "Cracker Island", die een #1 plaats veroverde in de Alternative radio charts. Hij speelde ook de hoofdrol in de officiële videoclip en stond samen met Gorillaz op het podium van Coachella. Hiernaast tourde hij door Noord-Amerika en Europa als voorprogramma van Red Hot Chilli Peppers tijdens hun stadiontournee.
Dit jaar begon met een knal toen Thundercat samen met Steve Lacy op het podium van de 65ste Grammy Awards stond om de hitsingle "Bad Habit" live te brengen. Hiernaast bracht hij ook zijn nieuwste single "No More Lies" uit met Tame Impala en kondigde een heleboel tourdata aan verspreid over 5 continenten met in 2024 een halte in België.
Naast zijn eigen fenomenale albums, vallen zijn baslijnen onder andere ook te horen op de muziek van muzikale vernieuwers als Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Vic Mensa en Mac Miller. Zelfs Prince was fan.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
◊ AB LOVES YOU
Respect yourself and each other. We take every form of intimidation seriously.
◊ TAKE THE CONCERT TRAIN
With the SNCB code on your concert ticket you can buy a nominative Bravo! Ticket AB at a very budget friendly fare. These E-train tickets are available exclusively on bit.ly/BravoTicketAB
◊ EVENT PASS MIVB
Thanks to the collaboration between AB and MIVB, you will find an Event Pass on every concert ticket that entitles you to make use of tram, bus and metro in Brussels on the day of the concert. All info: bit.ly/EventPassAB
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

AB - Ancienne Belgique, Boulevard Anspach 110, 1000 Brussel, België,Brussels, Belgium

Tickets

Sharing is Caring: