The Wild Goose Lake m. introduktion // 14. juni & 1. juli

Mon Jun 14 2021 at 09:30 pm to 11:40 pm

Cinemateket | Copenhagen

Publisher/HostCinemateket
Mandag den 14. juni kl. 21.30
Tirsdag den 1. juli kl. 21:15 uden introduktion
Oplev Diao Yinans 'The Wild Goose Lake'. En uforglemmelig kinesisk neo-noir gangsterfilm filmet med stor æstetisk virtuositet.
Den 14. juni introduktion ved Amanda Curdt-Christiansen.
Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/wild-goose-lake-m-introduktion
------------------------------------
OM FILMEN
------------------------------------
THE WILD GOOSE LAKE
Instruktør: Diao Yinan
En uforglemmelig kinesisk neo-noir gangsterfilm filmet med stor æstetisk virtuositet.
Instruktør Diao Yinan viser os de mange hemmelige rum og mørke gyder i Wuhan, hvor filmens handling udspiller sig. Zhou Zenong, den ubekymrede og åleglatte smågangster, er eftersøgt af politiet, og der er udsat en dusør på 300.000 yuan.
Vi jager afsted på motorcykel i området omkring den fiktive Wild Goose Lake, mens et kaos gradvist vokser – en mand får hovedet hugget af, og en anden bliver gennemboret af en paraply. Begge scener er filmet på en både magisk og grufuld måde, som instruktør Diao Yinan har et specielt øje for. En rutsjetur gennem den kinesiske kriminelle underverden på en måde man aldrig før har set.
Man taber kæben over de detaljemættede locations. Filmen er spækket med mørnede tapeter, smadrede trappeopgange, sjaskede snackbarer, mudrede markedspladser, prostitutionsområder ved stranden, trange sweatshops og i det hele taget en uforskønnet realisme, der i sig selv fortæller halvdelen af historien: Sådan her ser Kina ud mange steder – bag facaden.
Lokalpolitiet er også skildret med komisk præcision. Ved en briefing spørger landbetjent, om han kan øve skydning et sted – han har aldrig brugt sin tjenestepistol. Andetsteds får en undercover-strisser besked om at droppe en kulørt T-shirt, så han ligner en gangster så meget. Instruktør Diao Yinan har noget på hjerte – ham kommer vi til at høre mere til.
Kina, Frankrig 2019
DCP
113 min.
Engelske undertekster. Tilladt for børn over 15 år
Med Ge Hu, Lun-Mei Kwei, Fan Liao
------------------------------------
OM SERIEN
------------------------------------
KINA UNDER FORANDRING
NOSTALGI OG FREMTIDSDRØMME 1960-2020
Oplev et andet Kina end det, du kender fra medierne: Nutidige, uafhængigt skabte film, der længes efter en tabt fortid, samtidig med at de nervøst drømmer om en fremtid, ingen kender.
I de seneste 60 år har Kina, både politisk, kulturelt og socialt, undergået overvældende forandringer.
De fleste af de instruktører, vi kender i Vesten (bl.a. Chen Kaige og Zhang Yimou fra den såkaldte Femte Generation), har oplevet at få forbud mod at arbejde i Kina, fordi deres film indeholdt idéer, som truede den officielle ideologi. Disse instruktører havde allerede i deres ungdom oplevet flere monumentale historiske begivenheder: Udviklingen op til Kulturrevolutionen, hvor Maos lille røde bog blev til en Bibel, og den sociale vrede, som til sidst udløstes i opstanden på den Himmelske Freds Plads.
Med denne serie sætter vi fokus på den efterfølgende generation af kinesiske filminstruktører, som lever i det moderne Kina med øget vestlig indflydelse. De nutidige, uafhængigt skabte film, som udgør denne serie, har to ting til fælles: De længes efter en fortid, som for evigt er tabt, samtidig med at de nervøst drømmer om en fremtid, ingen kender.
Vi sætter fokus på de uhørte stemmer og ser bort fra, hvad det Kommunistiske Parti lige har fundet på, eller hvad Xi Jinping eller andre statsledere netop har sagt om hinanden. Filmenes instruktører udtrykker den nye generations følelser, forelskelser og drømme – som ofte spejler vores, selvom de kommer til udtryk på forskellig måde.
Filmenes handlinger udspiller sig fra 1960’erne og op til vore dage. Et interessant gennemgående motiv er de unge flanører, som spadserer rundt i byen uden mål og med – tilsat den hvileløshed, der er uundgåelig, når et land udvikler sig så hurtigt, at befolkningen ikke kan følge med.
Kina er stadig til en vis grad afskåret fra resten af verden på grund af intern censur og fordrejet nyhedsrapportering uden for landets grænser. Det er med til at bestyrke fordomme, og med corona-pandemien, som opstod i Wuhan, har ikke hjulpet. Seriens mange supplerende foredrag ser bl.a. på den mulige dæmonisering, på demografiske og kulturelle skred – og på kunstneriske resultater.
Vores håb med serien er at give det danske publikum en mulighed for at se et andet Kina end det, de er vant til at se.

Serien præsenteres i samarbejde med DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier), TORS (Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet), Copenhagen Architecture Film Festival og CAFF (Copenhagen Asian Film Festival).
------------------------------------
FILMVISNINGER I SERIEN
------------------------------------
Søndag den 6. juni
18.45: Gratis foredrag: 40 års kinesisk film
20.45: Suzhou River m. introduktion
Tirsdag den 8. juni
16.45: Gratis debat i Asta Bar: Kinas forandrede demografi
17.45: Beijing Bicycle m. introduktion
20.00: Gratis talk i Asta Bar: Kinas økonomi
21.00: A Touch of Sin m. introduktion
Onsdag den 9. juni
19.00: Beijing Bicycle (Wang Xiaoshuai, 2001)
Mandag den 14. juni
20.30: Gratis talk i Asta Bar: Sex, magt og Konfutse
21.30: The Wild Goose Lake m. introduktion
Tirsdag den 15. juni
16.30: Suzhou River (Lou Ye, 2000)
18.00: Gratis talk i Asta Bar: Kina - dæmoniseret
18.45: An Elephant Sitting Still - helaftensfilm m. pause
Søndag den 20. juni
16.30: Promise m. introduktion
18.30: Gratis talk i Asta Bar: Ud af Kina
19.15: The Summer Is Gone m. introduktion
Onsdag den 30. juni
18.45: A Touch of Sin (Jia Zhang-Ke, 2013)
Torsdag den 1. juli
21.15: The Wild Goose Lake (Diao Yinan, 2019)
Fredag den 2. juli
21.15: The Summer Is Gone (Dalei Zhang, 2016)
Mandag den 5. juli
21.30: Promise (Wang Jun, 2017)
Tirsdag den 6. juli
19.15: An Elephant Sitting Still - helaftensfilm m. pause
------------------------------------
PRAKTISK INFORMATION
------------------------------------
The Wild Goose Lake m. introduktion
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: Mandag den 14. juni kl. 21.30
Billetpris: 80 kr., dog 50 kr. for Cinematekets medlemmer
Billetbestilling på tlf. 33 74 34 12 eller https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/wild-goose-lake-m-introduktion
Cinemateket overholder myndighedernes corona-anbefalinger. Praktisk information inkl. om refusion af købte billetter: https://www.dfi.dk/cinemateket/cinematekets-corona-forholdsregler.
Læs mere om Cinemateket og medlemsfordele på: https://www.dfi.dk/cinemateket/medlemmer

Event Venue

Cinemateket, Gothersgade 55, Copenhagen, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: