The Kutimangoes / Kulturhuset Islands Brygge

Thu Nov 11 2021 at 08:30 pm to 10:30 pm

Kulturhuset Islands Brygge | Copenhagen

Kulturhuset Islands Brygge
Publisher/HostKulturhuset Islands Brygge
The Kutimangoes \/ Kulturhuset Islands Brygge
Advertisement
Dansk afrojazz i verdensklasse.
The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender dig ud på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer - en pplevelse af et fælles musikalsk sprog. The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd. Bandet har siden de fandt sammen i 2012 spillet over 150 koncerter i hele verden, bla. på Roskilde Festival, Jarasum Int. Jazz Festival (S. Korea), Jazzy Koum Ben (Mali), Reeperbahn Festival (DE), Reykjavik Jazz Festival (I), OCT-Loft Festival (C) mfl.
I forbindelse med Vinterjazz 2021 kan The Kutimangoes opleves live i Kulturhuset Islands Brygge:
► Torsdag den 11. november kl. 20.30 / Dørene åbner kl. 20
► Forsalg:150 kr. + gebyr / I døren: 170 kr.
► Køb billetter her: https://billetto.dk/e/the-kutimangoes-billetter-506334
I 2016 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU. Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark.
Sidste år udkom det nye album AFROTROPISM på Tramp Records og de flotte anmeldelser vælter ind. Senest har Politiken vurderet albummet som det 9. bedste af de 12 bedste udgivelser i Danmark 2019! AFROTROPISM er en videreudvikling af The KutiMangoes' farverige og markante lyd, hvor der bliver arbejdet med synthesizere, soundscapes og elektroniske effekter uden at musikken mister sit fokus på heftige grooves, stærke melodier og musikerskab udført med hjertet.
Om albummet udtaler Gustav Rasmussen fra KutiMangoes:
"Our mission is to create music together, to share music and unite people through music, and this is one of the reasons we fell in love with a lot of music from Africa. The tree's roots are the foundation, but it grows new branches and leaves when it touches air, light and water – just like our musical roots that engage with the world today, the sounds and the people to create something new, vibrant and fresh."
Anmeldelser:
GAFFA giver 5 ud af 6 stjerner:
Med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik vil kun aftvinge yderligere respekt. Det er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år.
JazzNyt:
“The KutiMangoes har aldrig været stærkere…et af de bedste livebands på den festlige del af den danske jazzscene...original afrojazz i verdensklasse."
Phonopolet:
“Eksotisk og dragende. Der er noget tidløst over den afrikanske musiktradition som “Afrotropism” formidler. Det kan både føles nyt og gammelt. The KutiMangoes leverer med overbevisning en omgang hårdt krydret og velspillet fortolkning af traditionerne der beriger både den danske og den internationale musikscene.

The KutiMangoes er:
Michael Blicher - saxophones and flute
Gustav Rasmussen - trombones and guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, Copenhagen, Denmark

Tickets

DKK 162.2

Sharing is Caring: