TERJUNGENSEMBLE: Stabat mater av Tyler Futrell (urfremføring)

Sat Mar 26 2022 at 03:00 pm

Sofienberg Kirke | Oslo

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival
Publisher/HostOslo Internasjonale Kirkemusikkfestival
TERJUNGENSEMBLE: Stabat mater av Tyler Futrell (urfremf\u00f8ring)
Advertisement
I forbindelse med årets hovedtema "Stabat mater" har vi gleden av å urfremføre Tyler Futrells nye Stabat mater. Verket er skrevet for to sangere, lite strykeorkester og cembalo, en besetning som er basert på Pergolesis ikoniske versjon. Futrell har laget en «Stabat mater som handler om Stabat mater» som skildrer hva de mange forskjellige versjonene har vært og ikke vært. Ved referanser til musikk som gjennom historien har forvandlet vold eller sorg til noe vakkert (blant annet Pergolesis Stabat mater, Goreckis Totus Tuus og Symfoni nr. 3, Rachmaninovs Vocalise, Barbers Adagio for Strings, Mahlers Adagietto og Kanchelis Morning Prayers) problematiserer og reflekter han over hvordan teksten til Stabat mater typisk har blitt tolket – som lidelse uttrykt gjennom sorgfull skjønnhet.
Verket urfremføres av TERJUNGENSEMBLE og dirigent Lars-Erik ter Jung, med solistene Silje Aker Johnsen og Astrid Nordstad.
På konserten fremføres også Alessandro Scarlattis Stabat mater, som i 1736 inspirerte Pergolesi til å skrive sin ikoniske versjon (som kan høres på årets åpningskonsert).

Mer informasjon om konserten: https://www.kirkemusikkfestivalen.no/arrangement/2022/tyler-futrell
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Sofienberg Kirke, Rathkes gate 18, Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: