Tenhon bluegrass-jamit 8.4.

Mon Apr 08 2024 at 06:00 pm to 09:00 pm

Tenho Restobar | Helsinki

Tenho Restobar
Publisher/HostTenho Restobar
Tenhon bluegrass-jamit 8.4.
Advertisement
Tenho esittää: Tenhon bluegrass-jamit
Ma 8.4.2024 / klo 18.00-21.30.
Vapaa pääsy / Free entry!
Tenhon avoimet Bluegrass-jamit
Matalan kynnyksen säännölliset avoimet bluegrass-jamit soivat taas huhtikuussa, Tenhossa maanantai-iltana 8.4. jo klo 18:00. Lämpimästi tervetuloa soittimen kanssa tai ilman! Vapaa pääsy.
Bluegrass-musiikin suosio on taas hurjassa nousussa m.m. nuorten uudempien artistien kuten Billy Stringsin, Molly Tuttlen ja Sierra Hullin ansiosta. Merkittävimpiä alkuperäisiä amerikkalaisia klassikkokokoonpanoja, joiden tyyliä ja menoa edelleen mukaillaan, ovat mm. “Flatt & Scruggs” ja "Bill Monroe & His Blue Grass Boys”. Alunperin Pohjois-Amerikan Appalakkivuorten uudisasukkaiden ajanvietteenä syntyneessä lajissa yhdistyivät amerikkalainen, irlantilainen ja skottilainen perinnemusiikki. Bluegrass-soitinkokoonpano vaihtelee, mikä tekee tästä musiikista juuri jameihin sopivaa - mennään sillä kokoonpanolla, mikä kulloinkin on paikalla. Enimmillään yhtyeissä on banjo, pystybasso, viulu, akustinen kitara, mandoliini ja dobro - jameissa hyvin vaikka useampi kutakin. Bluegrass-perinteessä elää vahvana juuri tällainen jamityyppinen spontaani yhdessä soittaminen aina tilaisuuden tullen. Itsekin soittava jami-isäntä pyörittää tapahtumaa sen mukaan, mitä soittimia ja soittajia kulloinkin on paikalla. Jameissa ohjelmisto ei ole etukäteen päätettyä eikä harjoiteltua, mutta keskeinen bluegrass-ohjelmisto on usein soittajille entuudestaan tuttua. Jami-isäntä ohjaa illan suuntaa ja sisältöä siinä hetkessä. Yhtä riemastuttava kokemus niin yleisölle kuin soittajillekin.
--
--
Regular monthly open bluegrass jam sessions continue in April at Tenho Restobar on the Monday evening 8.4. at 6pm. Hope to see you there with an instrument or without. In either case you’re welcome to the fun! Free entrance.

***
Tenho Restobar, Helsinginkatu 15
Kitchen 16-21
Bar 16-23
Afterwork offers 16-18
Table reservations: www.tenhorestobar.fi
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Tenho Restobar, Helsinginkatu 15, FI-00500 Helsinki, Suomi,Helsinki, Finland

Sharing is Caring: