Taller de cordatge nàutic, nivell 1

Sat Apr 29 2023 at 10:00 am to Sun Apr 30 2023 at 02:00 pm

Fundación Barcelona Capital Náutica | Barcelona

Fundaci\u00f3 Barcelona Capital N\u00e0utica
Publisher/HostFundació Barcelona Capital Nàutica
Taller de cordatge n\u00e0utic, nivell 1
Advertisement
Comprendre el valor dels nusos és fonamental per a qualsevol navegant: vine a iniciar-te a provar les teves habilitats en aquesta màteria!
About this Event

El cordam és el conjunt de caps o cordes d’una nau. En castellà, s’utilitza la paraula cabullería o cabuyería, d’origen caribeny, perquè la cabuya és el nom que es dóna a molts territoris de Centreamèrica a la fibra de l’atzavara, una planta originària de Mèxic utilitzada per fabricar cordes i teixits.

Conèixer els materials amb què estan fets els caps i la seva estructura i saber-ne fer el manteniment és fonamental per a qualsevol navegant. Així mateix, és fonamental ser coneixedor de tot allò que està format per caps i comprendre el valor dels nusos: han de ser senzills, fàcils de reconèixer i que no es desfacin; tot i que, després d’haver estat en tensió, es puguin desfer. A bord d’una embarcació s’ha d’estar preparat per resoldre imprevistos que poden produir-se a causa de moltes variables. Per a una bona navegació, cal tenir nocions diverses i estar ben preparats per ser creatius, saber resoldre trencadisses i aportar solucions. Tenir habilitats amb el cordatge ens resoldrà moltes situacions tant a terra com a mar.

Aquest taller pràctic està dissenyat per donar les eines necessàries al navegant per desenvolupar-se adequadament en l’engranatge del cordatge nàutic al vaixell i ser hàbil sempre que sorgeixin desperfectes a bord.

El taller et permetrà reconèixer els diferents materials amb què està fet el cordam, conèixer els nusos bàsics menys comuns i la seva explicació pràctica; saber fer una bona gassa en diferents tipus de caps i iniciar-te en el treball amb les eines bàsiques per cosir i reparar. D'aquesta manera, practicant la construcció de caps i nusos, s'aprèn a fer un bon manteniment d'aquests components del vaixell i es poden emprendre reparacions per minimitzar i solucionar problemes que sorgeixen a mar.

Els equips d’alta competició a vela tenen un especialista específic en veleria i cordam que es coneix com el "veler" i és qui s'encarrega de les veles i dels caps tèxtils que formen l'eixàrcia de labor. El seu manteniment és imprescindible i de gran valor per tenir-ho tot apunt per a la navegació.

El taller va dirigit a tot tipus de navegants i no es requereix experiència prèvia ni en navegació ni en tècnica de cordatge. A tots els participants inscrits se'ls entregarà un kit d'aprenentatge per poder fer les pràctiques.

El curs es desenvoluparà en 2 sessions el cap de setmana, dissabte i diumenge de 10:00h a 14:00h i aniran a càrrec del formador Bernat Ubia.

Bernat Ubia és expert navegant i compta amb molts anys d’experiència en el món nàutic, tant en docència com en preparació de vaixells, camp en qual és especialista. Ha format part de la posada a punt de vaixells de navegació oceànica i ha estat col·laborant amb l’equip de Dídac Costa a Le Sables-d’Olonne per preparar el One Planet One Oceans abans de la sortida de la Vendée Globe. És el responsable tècnic d'Accastillage Diffusion del grup Atlantis Global Nautical Services.


Event Photos
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Fundación Barcelona Capital Náutica, 1 Moll de Llevant, Barcelona, Spain

Tickets

EUR 250.00

Discover more events by tags:

Workshops in Barcelona

Sharing is Caring: