TALETID : J.R.R. Tolkien – manden, magien og myterne

Wed Aug 24 2022 at 05:00 pm to 06:45 pm

Københavns Hovedbibliotek | Copenhagen

K\u00f8benhavns Hovedbibliotek
Publisher/HostKøbenhavns Hovedbibliotek
TALETID : J.R.R. Tolkien \u2013 manden,  magien og myterne
Advertisement
Barack Obama, Stephen Colbert, Prince Charles, Pave Franz og vores helt egen Ingahild Grathmer (aka Dronning Margrethe). Listen er lang over fans af John Ronald Reuel Tolkien, hvis magiske universer og fortællinger gennem generationer optaget millioner af læsere.
Før Amazon sprænger sendefladen d. 2. september med serien ’Ringenes Herre: Magtringene’ inviterer vi her på Københavns Hovedbibliotek til Danmarks største Tolkien-fest og forsøger at samle så mange Tolkien-fans som muligt for hylde den engelske forfatter og professor i engelsk sprog og middelalderlitteratur med arrangementet ’TALETID : J.R.R. Tolkien – manden, magien og myterne’ d. 24. august.
Til arrangementet vil vi forsøge at nærme os, hvad der har inspireret Tolkien og hvordan hans værker i dag lever videre inden for bl.a. litteratur, fankultur og politik.
Dagens moderator er Jakob Levinsen, journalist, litteraturkritiker og forfatter til ”Helte og hobbitter – Veje omkring J.R.R. Tolkien og Ringenes Herre”.
Program:
17.00 - 17.05
Velkomst og præsentation
17.05 – 17.25
Tolkien-stand up
V. Mads Brynnum, Tolkien-fan, stand up-komiker, forfatter og vært (sammen med Anders Frost Bertelsen) på podcasten ’Noget med drager’.

17.30 – 18.45
Panelsamtale:
TOLKIENS BRUG AF MIDDELALDERISME
Lea Grosen Jørgensen, Institut for Kommunikation og Kultur – Litteraturhistorie, Aarhus Universitet. Forsker bl.a. i middelalderisme og reception af norrøn litteratur.
TOLKIENS FORHOLD TIL DANMARK
Casper Clemmensen, historiker og forfatter til ”Tolkien og det mytiske Jylland”. Foredragsholder i regi af Ellevirke.
MENNESKET TOLKIEN OG BRUGEN AF TOLKIEN I POLITISK KONTEKST
Lars-Terje Lysemose, Imladris – Danmarks Tolkienforening. j
Journalist, redaktør, oversætter og konsulent for Amazon på serien ’Ringenes Herre: Magtringene’.
TOLKIEN OG LITTERATUREN - INSPIRATIONSKILDER OG AFTRYK
Anne-Marie Vedsø Olesen. Debuterede med den prisvindende middelalderroman ”Salernos sol”(2000) og har siden udgivet en lang række romaner og noveller. De fleste med et historisk afsæt og med elementer af magi og myter. Vedsø Olesen er vinder af DR Romanprisen 2022 for romanen ”Vølvens vej – Snehild” (2021). Andet bind i serien ” Vølvens vej – Misteltenen” udkommer i august 2022.
Så kom og vær med til at hylde Tolkien!
Der er fri adgang til arrangementet og ALLE – både grå og hvide troldmænd, orker, dværge, elvere, enter, hobbitter og Nazgûl – er velkomne!
Vi glæder os til at se jer!
Bedste hilsner
Ellen og Tanne / Københavns Hovedbibliotek
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, Copenhagen, Denmark

Sharing is Caring: