SZABAD-díjátadó gála

Thu Sep 16 2021 at 06:00 pm

Stopper | Budapest

TASZ
Publisher/HostTASZ
SZABAD-d\u00edj\u00e1tad\u00f3 g\u00e1la Kilenc rendkívüli ember, kilenc rendkívüli történet. Máshonnan indultak, más célokért küzdenek. Egy valami közös bennük: reményt adnak, hogy érdemes nemes ügyekért küzdeni Magyarországon.
Minden évben különleges nap számunkra, amikor megünnepeljük a SZABAD-díj jelöltjeit és átadjuk a díjakat, hogy elismerjük azokat a bátor embereket, akik egy szabadabb Magyarországért dolgoznak. Szeptember 16-án kilenc olyan ember történetét ismerhetitek meg, akik mindannyiunk számára példaként szolgálhatnak. Van köztük, aki a Balaton-partot védi, más a szabad kultúráért küzd, és vannak, akik a járvány alatti megalkuvásmentes helytállásukért lettek jelöltek.
Gyere el a Stopper Úszóházba és ünnepelj velünk! Ismerd meg az idei SZABAD-díj jelölteket, és tudd meg, ki nyeri a zsűri és a közönség díját! Tölts velünk egy különleges estét, ahol erőt és inspirációt meríthetsz Magyarország legszabadabb embereiből.
▪️▪️▪️
Helyszín: Stopper Úszóház - https://stopperuszohaz.hu/
(Budapest, Moszkva sétány 1138)
Időpont: 2021. szeptember 16. 18 óra
Az eseményre jegyeket korlátozott számban a Tixa felületén keresztül lehet vásárolni:
https://tixa.hu/szabad-dijatado-2021
Figyelem! A rendezvényre a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak azokat tudjuk beengedni, akik rendelkeznek az Európai Unió vagy Magyarország által kibocsátott védettségi igazolvánnyal.
Az eseményről kép- és videófelvétel készül.
▪️▪️▪️
A SZABAD-díj jelöltjei 2021-ben:
▪️ Bukovszki András - az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese, a Balatonaliga és Balatonvilágos partszakaszainak magánkézbe juttatása elleni fáradhatatlan küzdelem vezéralakja.
▪️ Dr. Szijjártó László - a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, aki a Covid-járvány tetőzésének idején állt ki elmondani, hogy miért nincs rendben a Covid-ellátás, és hogy mennyire fontos lenne a transzparencia.
▪️ Csató Kata - a Freeszfe egyesület képviselője, aki társaival együtt keményen és kitartóan küzdött az SZFE autonómiájáért. Kiállásuk sokaknak visszaadta az ellenállás értelmébe vetett hitet.
▪️ Hárs Nóra és Kalina Yvette - a Csörögi Tanoda munkatársai, akiknek jelölésével a tanodájukra, a munkájukra és az általuk képviselt értékekre szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy a hiánypótló munkát végző tanodákat még nehezebb feladat és új kihívások elé állította a digitális oktatás.
▪️ Ignácz Judit és Fedorkó Boglárka - az Ame Panzh műsorkészítői, akik online műsorukban őszintén és szókimondóan beszélgetnek a roma közösség problémáiról. Céljuk, hogy nagyobb láthatóságot biztosítsanak a roma származású magyar embereknek.
▪️ Juhászné Pap Laura Edina - az Egymásért-Közösen Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője, aki a TASZ segítségével a Dunakeszi Nagyállomás akadálymentesítéséért küzd, hogy a mozgásukban akadályozott emberek is használhassák végre a vasutat.
▪️ Pál Marci - #acsaladazcsalad mozgalom és a Szivárványcsaládokért Alapítvány aktivistája, aki párjával együtt sok embernek megmutatotta, hogy nem csak egyfajta családmodell létezik, és azóta is aktívan küzd az LMBTQ+-emberek és a szivárványcsaládok elfogadásáért.
▪️ Szalay Anna Lilla - aktivista és influenszer, az első Down-szindrómával élő ember, aki címlapon szerepelt Magyarországon. A Nem Adom Fel Alapítvány Mikes Lélekközpontjának arca, aki párjával együtt azért küzd, hogy ők, és a hozzájuk hasonló fiatalok önálló életet élhessenek.
▪️ Sztojka Edina - roma származású ápolónő, aki történetével rávilágított arra, milyen láthatatlan előítéletek kísérik a roma származású embereket mindennapi munkájuk során. Bátran beszélt arról is, hogy milyen problémákkal küzdenek az egészségügyi dolgozók a covid-járvány alatt.
A zsűri díját Horváth Dorka - a BOOKR Kids alapítója, Kapronczay Stefánia - a TASZ ügyvezető igazgatója, Marge - dalszerző-énekes, Miklósi Gábor - a 444 újságírója és Nagy Zsolt - színész ítéli oda. A helyszínen derül ki az augusztus végétől szeptember közepéig tartó közönségszavazás eredménye is. Szólj bele te is, hogy ki nyeri idén a SZABAD-díj közönségdíját! Szavazz 2021 legszabadabb emberére a 444-en!
Köszönjük a Brit Nagykövetség támogatását, amivel a rendezvény technikai lebonyolításához járultak hozzá!

Event Venue & Nearby Stays

Stopper, Moszkva sétány, Budapest, Hungary, 1138, Budapest, Hungary

Discover more events by tags:

Kids in Budapest

Sharing is Caring: