Advertisement
Svend Brinkmann undersøger menneskets mentale evolutionshistorie og sætter spørgsmålstegn ved, hvordan vores psyke og mentale tilstande er blevet formet gennem tiden. For er vi blevet mere syge, eller er det samfundets udvikling, der bidrager til vores mentale udfordringer? Hvad er egentlig formålet med vores hjerner, og hvorfor rammes nogle af os af mentale lidelser?Vi lever i en tid med en markant stigning i antallet af psykiatriske diagnoser blandt både børn og voksne. Omkring 25 procent af os vil i løbet af et år få mindst én psykiatrisk diagnose, og ca. 10 procent af befolkningen tager antidepressiv medicin. Især er udskrivningen af psykofarmaka til børn er steget drastisk.
Men hvad er årsagen til denne 'diagnoseepidemi'? Er vi virkelig mere syge og afvigende end tidligere, eller har vores forståelse af sygdom og sundhed ændret sig? Er vi blot blevet mere tilbøjelige til at diagnosticere og sætte ord på vores udfordringer? Hvad sker der i et samfund, der i stigende grad forstår sine problemer gennem diagnosekulturen? Og hvordan skal fagfolk navigere i denne udvikling? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for aftenens foredrag, hvor Svend Brinkmann kaster lys over diagnosekulturens indflydelse og de udfordringer, vi står over for i dag.
Om Svend Brinkmann
Svend Brinkmann er professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og medlem af Det Etiske Råd. Han har skrevet og redigeret en lang række bøger samt over 200 akademiske artikler, herunder "Stå fast" (2014), "Gå glip" (2017), "Tænk" (2022) og "Oplevelsessamfundet" (2023).
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2,Aarhus, Denmark, Arhus
Tickets