Strategisk markedsføring for scenekunstnere

Tue Nov 30 2021 at 09:00 am to Thu Dec 02 2021 at 12:00 pm

Kuben yrkesarena | Oslo

Skuespiller- og danseralliansen
Publisher/HostSkuespiller- og danseralliansen
Strategisk markedsf\u00f8ring for scenekunstnere
Advertisement
? Alt kan ikke være jungeltelegrafi ??
Å synliggjøre seg selv eller egne prosjekter i scenekunsten, kan være både overveldende, kleint og føles vilkårlig. De færreste av oss har opplæring i markedsføring og det lille vi kan, har blitt til gjennom den velkjente prøv-og-feil metoden. Kjenner du deg igjen, da leser du videre.
Skuespiller- og danseralliansen og Scenekunstbruket inviterer til en faglig markedsføringsmeny du kan ta med deg ut en mørk vinternatt i frilanstilværelsen under SHOWBOX festivalen. Et best-of, plukk- og miks-program bestående av kurs og seminarer som skal gjøre deg i stand til å fikse de gode innleggene på SoMe, samt gi deg innsikt i de hemmelige algoritmene prosjektet ditt trenger for å nå frem til rett gruppe entusiaster.
Programmet kan også følges via strømming, alle må registrere seg:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9cs6cg76Ta-4cnjq_sh_hg

⭐️ Tirsdag 30.nov ⭐️
? 09:00 - 09:30 Rudi Skotheim Jensen, fagkonsulent i Skuespiller- og danseralliansen holder innledningen til dette fagprogrammet og vil kontekstualiser utfordringene med å markedsføre seg selv som kunstner.
? 09:45 - 10:30 Nina Vogt om forbrukeratferd. Vogt er en erfaren foreleser og foredragsholder som til daglig har sitt virke på Handelshøyskolen BI. Hun er høyskolelektor og har mottatt utallige priser for sin formidlingsevne. Nina er levende opptatt av å formidle sitt fagfelt innen Forbrukeratferd og holder jevnlig foredrag for næringslivet innen temaer som forbrukerinnsikt, kommunikasjon og markedsføring. Hun har nylig gitt ut fagboken Forbrukeratferd. Les mer om Nina https://www.bi.no/om-bi/ansatte/institutt-for-markedsforing/nina-helene-ronas/
? 10:45 - 12:00 Andreas Øverland er tidligere journalist, redaktør, tekstforfatter og idéutvikler og er levende opptatt av hvordan mennesker oppfatter merkevarer... og hverandre.
Som kreativ leder i Universal Music Norge jobber han tett med å fortelle historier av, med og for noen av Norges største artister. Han kommer til oss for å dele hvordan han tenker og jobber når norske popstjerner og debutartister skal ut med ny musikk, og ta oss gjennom en idéprosess som endte i en av fjorårets største låter.
⭐️ Onsdag 1.des ⭐️
? 09:00 - 12:00 Christine Kriegh gir crashkurs i sosiale medier for scenekunstnere.
Christine eier og driver sitt eget firma Krieg Kommunikasjon, hvor hun jobber med rådgivning, kurs og innholdsproduksjon for sosiale medier. Hun har lang fartstid fra bransjen, og i 2021 ble hun kåret til Årets Fagperson på Social Media Days.
Markedsføringen har endret seg det siste tiåret, og i dag foregår det meste av markedsføring via internett og sosiale medier. Skal man stikke seg ut og gjøre seg bemerket, er det derfor viktig å følge med i de digitale svingene. I dette crashkurset vil du få en innføring i sosiale medier, med fokus på Facebook og Instagram. Vi skal blant annet snakke om; Hvorfor bør du bruke sosiale medier? Hvordan fungerer algoritmene? Hva er godt innhold? Hvilke muligheter har man på de ulike kanalene?
Når kurset er ferdig vil du sitte igjen med svar på om du trenger å være på alle de ulike sosiale mediene, når på dagen det er best å poste, og om det er smart å bruke penger på å fremme innleggene dine.
⭐️Torsdag 2.des⭐️
? (09:00 - 10:00) Erik Årsland Holder innlegget "Skriv så folk forstår" - om hvordan oversette en prosjektsøknad til å bli en presse tekst som fungerer både til nyhetsmediene og som programtekst. Erik Årsland har vært kommunikasjonsleder ved Dansens Hus siden 2011. Et absolutt hovedfokus i arbeidet er å formidle de mellom 30 – 40 forestillingene som presenteres her i løpet av et år. Han har ellers jobbet med kommunikasjon av teater størstedelen av sitt yrkesaktive liv ved Oslo Nye Teater, Rogaland Teater og Nationaltheatret.
? (10:00 -11:00) Katja Lindeberg holder en forelesning om markedsføringsarbeidet knyttet til produksjonen "Bare en våt munn", en produksjon der publikum via sosial medier fikk være med på hele prosessen; utforskningen av tematikken og de personlige reisene til utøverne, hele veien fra idéen til forestilling oppsto fram til premiere og turné. Lindeberg tok sin mastergrad ved Stockholm dramatiska högskola, ”A year of Pysical Comedy” i 2011 og har siden hatt base i Trondheim der hun driver Katja Brita Lindeberg Produksjoner. Gjennom kompaniet sitt jobber hun både som regissør, skuespiller, manusforfatter og produsent. https://www.katjabritalindebergproduksjoner.com/
?(11:00 - 12:00) Little Big Sister er et promo- og managementbyrå som representerer artister som Karpe, Cezinando, Emma Steinbakken, Emilie Nicolas, Gabrielle og Marit Larsen. Marthe Vee er promo-ansvarlig i Little Big Sister, hun har bakgrunn som kommunikasjonansvarlig for NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) og som journalist. http://www.littlebigsister.com/
Med dette fagprogrammet håper vi å gi deg redskapene du trenger for å skape god markedsføring og nå ditt publikum på en måte som ivaretar din kunstneriske integritet. Det skal tross alt føles bra og være gøy!
Fagprogrammet er initiert av Skuespiller- og danseralliansens, og gjennomføres i samarbeid med SHOWBOX festivalen / Scenekunstbruket og med tilskudd til fra Bedriftsinternopplæring ved Oslo Kommune. Fagprogrammet er en del av SKUDA´s faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen», her https://skuda.no/mentoringprogrammet

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kuben yrkesarena, 10 Kabel Gaten, 0580 Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: