SPRING / Nyt værk af Line Tjørnhøj

Sat Jun 11 2022 at 01:00 pm to 02:00 pm

Enghavevej 80, 2450 København SV, Danmark | Herlev

KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival
Publisher/HostKLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival
SPRING \/  Nyt v\u00e6rk af Line Tj\u00f8rnh\u00f8j
Advertisement
SPRING er et spiseritual, baseret på lydkunst, der kombineret med AR teknologi får os tættere på naturen og os selv.
/////
Sammen sætter vi os. Vi siger ikke noget. Vi observerer, vi lytter, og vi spiser den mad, der afviger fra det vi plejer, men som beskytter den verden, vi er en del af. Foran os – som et storslået monument er en livagtig digital udgave af Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.
Komponisten Line Tjørnhøjs splinternye værk, SPRING, sprænger stort set alle kategoriserende rammer. SPRING er på en og samme tid et lydkunstværk, et stykke musikdramatik, et spiseritual, en aktivistisk handling, en virtuel 3D-oplevelse, en NFT, en hyldest til naturen og et portræt af Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.
Selv beskriver Tjørnhøj værket sådan her: "SPRING er et værk, der trækker det aktivistiske i lydkunsten frem. Kvinden, teknologien og klimaet. De tre elementer blander sig med hinanden i værket som et fælles symbol på den nutid, vi er en del af, og den fremtid vi gerne vil - og bør - skabe. En fremtid, hvor vores individualisme må vige, og hvor teknologien stadigt vinder frem - forhåbentligt sammen med kvinders ret og kampen mod klimaforandringerne."
SPRING er skabt i samarbejde med humanøkolog, madstylist og performer Michelle Appelros, kryptokunstneren eikmoen.eth og produktionshuset MANND, der er specialiserede i at skabe digitale Extended Reality oplevelser. Dette holds imponerende spændevidde vidner om et værk, der trækker på utroligt mange forskellige udtryksformer - ikke for at skyde med kunstnerisk spredehagl, men fordi det sommetider kræver en søgen hensiddes det klassiske skel mellem discipliner at takle svære, nye problemstillinger.
Maden i værket simpel. Den er sanselig og den stråler af taknemlighed til naturen. Maden gør op med den overflod, der er, og menuen er skabt af humanøkolog, madstylist og performer Michelle Appelros. Menuen består af ting, der gror her og nu - i nærområdet - såsom kål, agurk, æble, hasselnødder og hyldeblomst.
PROGRAM
Line Tjørnhøj: SPRING (Uropførelse)
MEDVIRKENDE
Line Tjørnhøj
Michelle Appelros, performer
Værket opføres d. 11.00 og 12. juni
Forestillinger / Serveringer: kl. 13.00 og 15.00
OBS: Meget begrænsede pladser.
////
KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største festival for klassisk samtidsmusik. I 2022 løber koncerten fra d. 9. - 18. juni med koncerter, performance, talks, film, og børne- og ungefestival i hele København.
SPRING opføres i samarbejde med SV-festival

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Enghavevej 80, 2450 København SV, Danmark, Herlev, Denmark

Tickets

DKK 289.0

Sharing is Caring: