Sonatinas 4 Feet - Duda Paiva Company & Fractal Collective

Fri Oct 29 2021 at 08:30 pm to 10:00 pm

CC Amstel | Amsterdam

Duda Paiva Company
Publisher/HostDuda Paiva Company
Sonatinas 4 Feet - Duda Paiva Company & Fractal Collective
Advertisement
Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in ‘Sonatinas 4 Feet’. Een voorstelling van Duda Paiva Company en Fractal Collective, geïnspireerd door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.
Alair Gomes maakte in het Brazilië van de 70-er jaren met zijn telelens als wapen, foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Verlangen en nieuwsgierigheid waren de voedingsbodem van deze ‘gestolen’ beelden. Rauw, ongekunsteld, soms onbedoeld agressief. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord.
Gomes geloofde niet in het unieke beeld. Met series van opeenvolgende shots creëerde hij een ritme, een beweging, of zoals hij het zelf noemde ‘Sonatinas’. Zijn werk bleef lange tijd onbekend. Pas recentelijk werd Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.
Paiva en twee dansers van Fractal Collective pakken de analoge poëzie van Gomes’ sonatinas op. Camera en telelens worden ingewisseld voor danserslichamen en schuimrubberen sculpturen. Hun voedingsbodem? Grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. Een zoektocht naar het perspectief en het ritme van de wereld van vandaag.

CREDITS
Concept: Duda Paiva en Fractal Collective
Regie: Duda Paiva
Choreografie: Zino Ainsley Schat
Dans: Zino Ainsley Schat en Conni Trommlitz
Dramaturgie: Kim Kooiman
Licht: Mark Verhoef
Muziek: Wilco Alkema en Zino Ainsley Schat
Poppen: Duda Paiva en Cat Smits
Decor: Ascon de Nijs
Kostuums: Atty Kingma
Regie assistent: Josje Eijkenboom
Repetitor: Ilija Surla
Adviserend curator fotografie: Eder Chiodetto
Foto: Sjoerd Derine
‘Sonatinas 4 Feet’ is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Amersfoort en Fonds21. Met speciale dank aan Ateliê Fotô.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: