SNØBRUN

Thu Feb 03 2022 at 07:00 pm

Litteraturhuset | Oslo

SN\u00d8BRUN
Advertisement
✨Velkommen til "SNØBRUN" på Litteraturhuset i Oslo.✨
Dramatiker og skuespiller Julian Karenga skriver sterkt om rasistiske opplevelser i oppveksten. Om følelsen av å være en stereotypisk utlending i Tromsø, og en muzungu i Tanzania. Hvordan er det egentlig å vokse opp i et hvitt samfunn når de rundt deg stempler deg som en fremmed?
«Æ e en svart mann. Hæ? Du e jo ikke svart en gang. Nei. Æ e hvit sammens med de svarte vennan mine og svart sammens med de hvite.»
«Snøbrun» handler om å kjenne på en splittet identitet, men også om det å være rak i ryggen og stolt av egne røtter.
«Håre mitt? Det e den mest fleksible hårtypen. Og æ ælske det. Det e stolthet, arv; ei krona og hodet heng tungt for dem som bærer den.»
På scenen er det kun Julian som står. I et nakent, men stadig skiftende rom får vi et ærlig og nært møte med Julian. Teksten er like søkende som hovedkarakteren selv og forestillingen veksler rytmisk mellom personlig fortelling og slam-poesi.
Med «Snøbrun» debuterer Julian Karenga som dramatiker. 26-åringen fra Tromsø er utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts og er husdramatiker på Dramatikkens Hus 2022-2023. Manuset til «Snøbrun» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsing på unge dramatikere.
Forestillingen er produsert i samarbeid mellom Unge Viken Teater, Teater Ibsen og Hålogaland Teater og hadde urpremiere i Skien 17. september. I januar og februar 2022 spilles forestillingen på skoler i Viken, før den reiser videre til Tromsø i april og mai.

✨KREDITERING✨
Av og med: Julian Karenga
Regissør: Huy Le Vo
Scenografer: Ingeborg Staxsrud Olerud og Amund Ulvestad
Lysdesigner: Ingeborg Staxsrud Olerud
Lyddesigner: Amund Ulvestad
Støttet av: Dramatikkens hus
Produsert av: Unge Viken Teater, Teater Ibsen og Hålogaland Teater
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: