Sloterplasfestival

Sun Sep 11 2022 at 12:30 pm to 10:00 pm

Oever sloterplas tegen over Theater de Meervaart | Amsterdam

Paradiso, Dwrs, Marmoucha en 24-karaat
Publisher/HostParadiso, Dwrs, Marmoucha en 24-karaat
Sloterplasfestival
Advertisement
Na een jaar afwezigheid, keert Het Sloterplas Festival terug in Amsterdam Nieuw-West!
About this Event

Het Sloterplasfestival

Op 11 september 2022 is het eindelijk weer zover: het Sloterplasfestival is terug!


Na een jaar van afwezigheid, keert Het Sloterplasfestival terug in Amsterdam Nieuw-West. Op 11 september 2022 zal tegenover de Meervaart de oever van de Sloterplas opnieuw gevuld zijn met cultuur, muziek, straattheater, creatieve workshops voor alle leeftijden, foodtrucks en een souk met prachtige creaties van lokale ondernemers en organisaties. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in een speciale kids’ area, waar lekker gespeeld kan worden. Kom genieten van het beste dat Amsterdam Nieuw-West te bieden heeft!

Muziekliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken: een veelzijdige line-up staat te springen om er op 11 september 2022 een feestje van te maken! Jampara The Bata Lion combineert reggae met Burundi drums, Kasba brengt een energieke crossover van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek en Johan de Leur, Ernest van Hartingsveldt, Frank Reinorld en Benni Pauw zingen de mooiste Nederlandstalige liedjes. Ook de Surinaamse Kaseko band KANKANTRIE en het Marmoucha Orchestra, met avontuurlijke ritmiek uit de MENA-regio, zijn van de partij. Kortom, de programmering sluit aan bij de diversiteit van de buurt en er is werkelijk voor ieder wat wils!

Ook fans van straattheater kunnen hun hart ophalen! Het interactieve ervaringstheater van Stiltlife, AAI MIJ, komt met een labyrint waarin je niet alleen jezelf, maar ook de ander tegenkomt. Stephen en Fiora laten een staaltje muzikale acrobatiek zien in hun Acrocordion act. Dit jaar gaan onze artiesten de hoogte in, zoals Noah Chorney met de act Sway Pole, en zelfs het water van de Sloterplas op, zoals Victorine Pasman in de magische muzikale uitvoering De Drijvende Diva.

Het Sloterplasfestival geeft zowel op het gebied van theater als muziek en lokale talenten de kans om zich te ontwikkelen en te laten zien. Met een aantal buurtbewoners wordt hard gewerkt aan een straattheater-act en jonge musici kunnen zich uitleven op het muziekpodium en in de DJ booth met de Funky Town family achter de schitterende zelfgemaakte jingle truck.


Het Sloterplasfestival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Paradiso, Gemeente Amsterdam – Stadsdeel Nieuw-West, VBSfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, ondernemersvereniging Osdorpplein, Ara Cora, Jip Nieuw-west, Dock, Lab6 en een groot aantal partners in Amsterdam Nieuw-West.

Meer informatie is te vinden op www.sloterplasfestival.com en op onze Facebook en Instagram pagina’s.

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Oever sloterplas tegen over Theater de Meervaart, 300 Meer en Vaart, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 0.00

Sharing is Caring: