Slobodeniouk & Prokofjevs 5.

Thu Jan 19 2023 at 07:30 pm

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
Slobodeniouk & Prokofjevs 5.
Advertisement
”Jeg vil fortælle om det frie, lykkelige menneskes styrke”, sagde Prokofjev om sin bevægende Symfoni nr. 5, der skuer mod en verden i fred. Den finsk-russiske dirigent Dima Slobodeniouk præsenterer også Stravinskijs virtuost dansende Violinkoncert med verdensnavnet Frank Peter Zimmermann som solist.
Da Sergej Prokofjev i 1945 løftede armene for at dirigere sin nye Symfoni nr. 5, hørte man de sovjetiske kanoner affyre en kæmpe salut udenfor. Et varsel om den forestående sejr over nazismens Tyskland. For Prokofjev drejede musikken sig nu ikke om kanonernes kamp, men om menneskehedens evige håb og drømme.
Det humanistiske budskab klinger i musikken på Prokofjevs unikke måde. ”Det er ikke et emne, jeg har valgt”, sagde Prokofjev. ”Det blev født inden i mig og krævede at komme til udtryk.” Resultatet blev en storslået og bevægende symfoni, som er i de helt rette hænder hos den dynamiske, finsk-russiske dirigent Dima Slobodeniouk.
Aftenens solist er Frank-Peter Zimmermann, Tysklands største violinist, der sammen med DR Symfoniorkestret spiller Stravinskijs underfundige Violinkoncert – musik, der humori-stisk og dansende leger med de klassiske traditioner.
Koncerten kan også opleves den 20. januar 2023 klokken 19.30.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: