Signering med Kjersti Annesdatter Skomvold

Sat Sep 23 2023 at 12:00 pm

Bøler Senter | Oslo

Norli B\u00f8ler
Publisher/HostNorli Bøler
Signering med Kjersti Annesdatter Skomvold
Advertisement
På markedsdagene får vi besøk av den lokale forfatteren Kjersti Annesdatter Skomvold.
Hun debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, som ble tildelt Tarjei Vesaas Debutantpris, nominert til Bokhandlerprisen 2009, P2-lytternes romanpris og kortlistet til International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Debutromanen er solgt for oversettelse til 25 språk, og fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011. Våren 2014 ble Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg dramatisert på Nationaltheatret av Skomsvold og Anne Marit Jacobsen, regissert av Margreth Olin.
Skomsvolds andre bok Monstermenneske utkom i 2012. Romanen var kortlistet til P2-lytternes romanpris 2012 og ble nominert til Årets beste norske bok 2012 i Natt & Dag. I 2013 ga Skomsvold ut diktsamlingen Litt trist matematikk til glitrende mottakelse. Den kritikerroste romanen Barnet utkom i 2018. Bøkene om Peter Venn og Agnes Møller, I dag jeg, i morgen du og Agnes natt og dag , mottok gode kritikker da de utkom. Syke søster utkommer i 2023.
I helgen tar hun med seg sin nye bok "Syke søster" som hun signerer på Kaffekos. Boken handler om sykdom som spiser de levende, og om døde som har noe de vil fortelle. "Syke søster" + andre blir å få kjøpt i kafèen eller på Norli Bøler.
"Å lese Kjersti Annesdatter Skomsvold kan være som å stirre inn i selve eksistensen. Hun lar ikke leseren slippe unna, men går alltid, med sine pussige romankarakterer, dit det smerter. De setter nådeløst livet, døden og kjærligheten på spill. Det handler om å leve, eller snarere om å overleve.
Skomsvolds kompromissløse behandling av disse temaene er løfterik, ikke bare fordi den gir håp, men også fordi språket er nakent og vakkert, fullt av overraskelser, som om man gjennom hennes skjeve blikk kan se verden litt på nytt. Romanene hennes er liksom himmelfalne, men allikevel besitter de en slags innsikt som resten av oss har godt av."
Ida Vågsether, Morgenbladet
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Bøler Senter, Bøler Senter, Utmarkveien 1,Oslo, Norway

Discover more events by tags:

Art in OsloLiterary-art in Oslo

Sharing is Caring: