Advertisement
Universitatea Națională de Muzică din București, în parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și Asociația Cultură prin Muzică, organizează primul program postuniversitar de formare continuă în domeniul educației muzicale din România: Metoda Dalcroze în educația muzicală. Certificatul Dalcroze în România.Al doilea Seminar Dalcroze din cadrul acestui program are loc în weekendul 09-10 noiembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București.
ℹ️ La seminarul derulat în zilele de 9 și 10 noiembrie 2024 𝐩𝐨𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥 𝐦𝐚𝐱𝐢𝐦 𝟓 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬̦𝐢 (𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐮𝐫𝐦𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫).
🟣 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐒𝐞𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫 𝐃𝐚𝐥𝐜𝐫𝐨𝐳𝐞 🟣
𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟗 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞
9:00 – 11:00 Primire & Ritmică (curs comun)
11:15 – 12:45 Curs global
13:30 – 15:00 Improvizație avansați (grup 1)
15:15 – 16:45 Didactică
17:00 – 18:00 Solfegiu avansați
18:00 – 19:30 Improvizație avansați (grup 2)
𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆, 𝟏𝟎 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞
9:00 – 10:00 Solfegiu
10:15 – 11:30 Ritmică
11:45 – 13:00 Elemente coregrafice
13:45 – 14:45 Improvizație colectiv
15:00 – 16:30 Mișcare
🟢 𝐂𝐮𝐢 𝐬𝐞 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐞𝐚𝐳𝐚̆?
Programul se adresează cadrelor didactice și profesioniștilor care doresc să-și îmbogățească metodele de predare a cunoștințelor muzicale prin mișcare corporală, ascultare activă, practică muzicală live.
🟢 𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐏𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐚 𝐃𝐚𝐥𝐜𝐫𝐨𝐳𝐞?
Pedagogia Dalcroze este o abordare interactivă și pluridisciplinară a muzicii care permite dezvoltarea inteligențelor multiple, a afectivității, a motricității, a imaginației si a gândirii în relație cu muzica în grup și în spațiu. Cele trei materii principale sunt ritmica, solfegiul și improvizația.
Această formare permite învățarea principiilor de bază ale pedagogiei muzicale Jaques-Dalcroze și aplicarea lor în exercitarea propriei profesii. Ea se adresează profesioniștilor care doresc să-și îmbogățească metodele de intervenție prin mișcare corporală, ascultare activă, practică muzicală live. Specificitatea acestei oferte de formare este aceea că învățarea se bazează pe exersarea personală; favorizează interacțiunea și învățarea de tip global, creșterea conștientizării rolului simțurilor și a emoțiilor în actul artistic și pedagogic.
ℹ️ 𝐂𝐚̂𝐭 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐚̆ 𝐒𝐞𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐥𝐜𝐫𝐨𝐳𝐞?
La seminarul derulat în zilele de 9 și 10 noiembrie 2024 pot participa punctual maxim 5 înscriși (care nu urmează programul postuniversitar).
Înscrierile se fac direct pe site-ul asociației sau la adresa de email [email protected]. Participanții care nu activează în domeniul muzical trebuie să aibă noțiuni muzicale de bază pentru a se înscrie la acest seminar.
Taxa de participare la seminarul de 12.30 ore este de 500 RON.
➡️ 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬̦𝐭𝐢, 𝐚𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐉𝐚𝐪𝐮𝐞𝐬-𝐃𝐚𝐥𝐜𝐫𝐨𝐳𝐞 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐯𝐚
🟢 𝐉𝐞𝐚𝐧-𝐌𝐚𝐫𝐜 𝐀𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐚𝐧𝐧 este profesor specialist și Directorul Programului Certificatul Dalcroze în România, fost profesor titular la Haute école de musique din Geneva și la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva timp de peste 30 de ani și dirijor al corului Arte Musica Thônex timp de 27 de ani. A susținut workshop-uri în lumea întreagă, bazate pe fundamentele pedagogiei Dalcroze (ancorare și mișcare corporală, interpretare muzicală, improvizație muzicală) în ideea de a readuce în atenție esența muzicii: un mijloc autentic de expresie și de comunicare.
🟢 𝐓𝐚𝐦𝐚𝐞́ 𝐆𝐞𝐧𝐧𝐚𝐢 𝐃𝐞𝐯𝐞𝐚𝐮𝐝� este profesor de muzică și ritmică la Haute école de musique din Geneva și Institutul Jaques-Dalcroze Geneva. Profesor, artist, compozitor, interpret, iată tot atâtea fațete ale unei personalități creative, interesată de toate formele artistice care combină muzica, arta teatrală și dansul. Din 2005 creează împreună cu Pierre Deveaud compania de spectacole TaMiErO, care oferă spectacole pentru adulți sau copii, piese originale în care muzica, teatrul și dansul se împletesc în lumi câteodată tandre și poetice, când acre și nebunești.
🟢 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐬𝐜𝐡𝐢𝐯𝐮 este un profesor dedicat și pasionat de dans clasic și contemporan, titular la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. Parcursul său educațional a început la același liceu, continuând cu studii universitare și de masterat la Universitatea de Teatru și Film „I.L. Caragiale”.
De-a lungul carierei, Simona a colaborat în diverse roluri – ca dansator, coregraf și profesor – cu instituții prestigioase din România, precum Opera Națională Română, Teatrul Național, Teatrul Godot, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Evreiesc și Centrul Național al Dansului din București. În plus, experiența sa artistică este îmbogățită de dansul în ansambluri de dansuri populare românești, flamenco, și dansuri tradiționale spaniole și mexicane, demonstrând o versatilitate și o profundă înțelegere a diverselor forme de expresie prin dans.
🟢 𝐕𝐞́𝐫𝐨𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞 𝐀𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐚𝐧𝐧 este profesor titular la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva unde susține Atelierele de creativitate bazate pe improvizație teatrală și corporală, care integrează diferite exerciții despre emoții. În cadrul acestor ateliere, a creat numeroase spectacole pentru copii și adolescenți.
A studiat chitara și fagotul la Montreal și a obținut un Master în Ritmica Dalcroze la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în 1998.
Atelierele susținute în cadrul cursului de vară se vor concentra pe improvizația teatrală și corporală și pe exprimarea emoțiilor prin intermediul corpului.
𝑂𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖: 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑀𝑢𝑧𝑖𝑐𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑀𝑢𝑧𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝐼𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑢𝑙 𝐽𝑎𝑞𝑢𝑒𝑠-𝐷𝑎𝑙𝑐𝑟𝑜𝑧𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑣𝑎
𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖: 𝑅𝑅𝑀 – 𝑅𝑎𝑑𝑖𝑜 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑀𝑢𝑧𝑖𝑐𝑎𝑙
𝑆𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖: 𝑆𝑙𝑎𝑣𝑖𝑎 𝑃ℎ𝑎𝑟𝑚, 𝐶𝑜𝑠𝑚𝑜𝑣𝑖𝑐𝑖 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑙𝑙𝑒𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙 𝑃𝑟𝑜𝑝𝑒𝑟𝑡𝑦
𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡 𝑑𝑒 𝑀𝑂𝑉𝐸𝑇𝐼𝐴 – 𝑎𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑎 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑒𝑙𝑣𝑒𝑡̦𝑖𝑎𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏 𝑠̦𝑖 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (Pagina Oficiala), Strada Știrbei Vodă 32, 010113 București, România,Bucharest, Romania
Tickets