Sacred Sound - meditativ liggekonsert i Emanuel Vigeland museum

Sun Nov 20 2022 at 07:00 pm to 08:15 pm UTC+02:00

Emanuel Vigeland Museum | Oslo

Emanuel Vigeland Museum
Publisher/HostEmanuel Vigeland Museum
Sacred Sound - meditativ liggekonsert i Emanuel Vigeland museum
Advertisement
Velkommen til en nydelig musikalsk og meditativ opplevelse i Oslos best bevarte hemmelighet; Emanuel Vigeland Museum på Ris.
Museet er kjent for sine vakre fresker (veggmalerier) som beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død og ikke minst sin unike akustikk, med en ca. 20 sekunders etterklang. Gongenes overtoner får virkelig utfoldet seg og du vil oppleve å bli omsluttet av de vakre tonene. I tillegg vil GongMester og Yogaterapeut Anne Siri Langelandsvik synge og spille krystall-boller, synge-boller, shruti, klokkespill og tromme.
Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker og inn i en meditativ tilstand der fysiske og følelsesmessige blokkeringer kan løses opp og kroppens selv-legende system fungere optimalt. De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, en dyp form for avspenning og meditasjon. Etterpå er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.
Konserten er meditativ og du kan velge om du vil ligge eller sitte under konserten. Ta med varme klær og liggeunderlag, sovepose eller varme pledd. Pga bevaring av freskene holder mausoleet kun 14 grader og det blir kaldt å sitte/ligge stille i 75 min.
Jeg anbefaler at du ankommer i god tid, minst 15 minutter før konsertstart, slik at du får tid til å nyte synet av freskene og ordne plassen din. Dørene åpnes 25 minutt før start og vi starter presis. Det er ikke mulig å komme inn etter konsertstart.
Varighet 75 min., ingen pause. Pris kr. 450,-
Anbefales ikke for barn under 12 år.
Ankomst: T-bane nr. 1 Frognerseteren, stoppested Slemdal. Begrenset parkering rett utenfor. Adresse: Grimelundsveien 8, 0775 Oslo
Om museet:
Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Museets hovedattraksjon er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 m2 store maleriet Vita beskriver i dramatiske og sterkt erotisk, scener fra menneskets liv fra unnfangelse til død. Store figurgrupper i bronse gjentar veggenes hyllest til forplantningens mysterium. Å gå inn i museet er en opplevelse i seg selv. Inntrykket av de svakt opplyste freskene med de mange hundre nakne figurene forsterkes av en usedvanlig og overveldende akustikk.
Emanuel Vigeland (1875-1948) oppførte selv museumsbygningen i 1926, med tanke på et fremtidig museum for sine skulpturer og malerier. Senere bestemte han seg også for at museet skulle tjene som fremtidig gravkammer. Alle vinduene ble murt igjen, og hans aske skulle hvile i en urne over døren. I tråd med italienske forbilder kalte han sitt bygg Tomba Emmanuelle.
Om Anne Siri Langelandsvik:
Anne Siri er en av Norges mest erfarne Gongmestere og holder jevnlig GongBad både i Norge og utenlands. Hun holder Grunnkurs i Gongspill og utdanner GongYoga terapeuter. Siden barndommen har hun hatt stor glede av og interesse i musikk, spilt trombone og tenor, og sunget. Da hun i 2011 fikk oppleve lyden av Gong for første gang visste hun umiddelbart at hun skulle lære å spille Gong. Det var den mest sjel-settende og fantastiske opplevelse noensinne. Siden har hun spilt for mange, mange hundre mennesker, både innland og utland, og hennes GongBad er alltid full-booket.
"I have never heard anyone play the gong so completely before. You and the gong where like one, like there was no separation, I believe this is a great gift you have." Elisabeth Engquist, MediYoga international, Founder&Owner
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Emanuel Vigeland Museum, Grimelundsveien 8,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Oslo

Cosmopolite 30 \u00e5r: The Turbans
Sat Nov 19 2022 at 09:00 pm Cosmopolite 30 år: The Turbans

Cosmopolite Scene

FAMILIEDAG MED VENNEFORENINGEN
Sun Nov 20 2022 at 11:00 am FAMILIEDAG MED VENNEFORENINGEN

Teknisk museum

DOMKIRKEAKADEMIET: Svarte kong Baltazar ved Halvor Moxnes
Sun Nov 20 2022 at 12:30 pm DOMKIRKEAKADEMIET: Svarte kong Baltazar ved Halvor Moxnes

Oslo domkirke

Ledersamling 2022
Sun Nov 20 2022 at 02:30 pm Ledersamling 2022

Chateau Neuf - Det Norske Studentersamfund

SANCTUARY OF REST
Sun Nov 20 2022 at 05:00 pm SANCTUARY OF REST

Leela Yoga Gamlebyen

Julia Jacklin \/ Parkteatret \/ Pres. av FKP Scorpio
Sun Nov 20 2022 at 08:00 pm Julia Jacklin / Parkteatret / Pres. av FKP Scorpio

Parkteatret

Cosmopolite 30 \u00e5r: BUIKA
Sun Nov 20 2022 at 08:00 pm Cosmopolite 30 år: BUIKA

Cosmopolite Scene

OSLO, NO - Mo Amer LIVE at Folkerteateret
Sun Nov 20 2022 at 08:00 pm OSLO, NO - Mo Amer LIVE at Folkerteateret

Folketeateret

Buika in Oslo ??
Sun Nov 20 2022 at 09:00 pm Buika in Oslo ??

Cosmopolite Scene

Bo Kaspers Orkester Julkonsert
Sun Nov 20 2022 at 09:00 pm Bo Kaspers Orkester Julkonsert

Oslo Konserthus

Spesialisering i psykoterapi - EFT - Modul 1
Mon Nov 21 2022 at 10:00 am Spesialisering i psykoterapi - EFT - Modul 1

Thon Hotel Vika Atrium

Oslo is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Oslo Events