Søndagssalon - Romantiske russiske perler

Sun Sep 05 2021 at 11:00 am UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
S\u00f8ndagssalon - Romantiske russiske perler Søndagssalon er en musikalsk madoplevelse og samtale på scenekanten i Koncertsalen. Denne søndag kan du opleve førende klassiske musikere i romantiske russiske perler introduceret af P2-vært Celine Haastrup, og den efterfølgende salonfrokost er sammensat af Casper Topp Jørgensen og Cheval Blanc.
Søndagssalon inviterer dig ind i scenerummet til musik og samtale med ensemblet, efterfulgt af en velkomponeret madoplevelse i restauranten.
På scenen er musikerne i spil og interagerer undervejs med publikum. Dagens vært Celine Haastrup, leder dig ind i musikken og binder arrangementet sammen med fortællinger, fortolkninger og dialog.
Efter den musikalske oplevelse fortsætter arrangementet i Koncerthusets restaurant, hvor denne Søndagssalons køkkenchef, Casper Topp Jørgensen og Cheval Blanc komplimenterer oplevelsen med en udsøgt frokostanretning.
Søndagssalons musikalske program består denne dag af en favn fuld af romantiske og emotionelle russiske perler skrevet i et zar-styret Rusland.
Den russiske musik har en helt særegen klang af melankoli. I dette program går vi tæt på nogle af Ruslands mest kendte komponister og deres samtidige forfattere/poeter. Musikken er skrevet i perioden 1825-1902, en periode der i Rusland var fuld af klassekampe, politiske spændinger og konflikter. Kunstnere i Rusland havde svært ved at leve under disse forhold, og søgte til stadighed mod Europa. Mange af dem endte med at emigrere, men den helt særlige russiske tone og identitet kunne ingen tage fra dem.
Medvirkende musikere: Aleksandra Vagner (mezzosopran), Bo Lundby-Jæger (klaver), Anton Lasine og Stanislav Igorevich Zakrjevski (violiner), Dmitri Golovanov (bratsch), Chul-Geun Park (cello)
Dagens salonfrokost er sammensat af chefkok Casper Topp Jørgensen og Cheval Blanc. Casper har før sin tid i Koncerthuset erfaring fra Sortebro Kro, hvor han er udlært, samt Michelin restauranterne Grønbech & Churchill og Kokkeriet. Dagens frokostmenu tager udgangspunkt i titlen “Romantiske Russiske Perler”. Hvilket Casper har ladet sig inspirere af.
Der er begrænset antal billetter til Søndagssalon på selve scenen i Koncertsalen samt Salonfrokosten, men det er også muligt at købe en standardbillet uden frokost til at overvære arrangementet fra orkesterpladserne.
Søndagssalon er et fortløbende format præsenteret af DR Koncerthuset og Kammermusikforeningen.

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: