Rustioni & Sjostakovitjs 8. | DR Koncerthuset

Thu Nov 03 2022 at 08:30 pm UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
Rustioni & Sjostakovitjs 8. | DR Koncerthuset
Advertisement
Himmel og jord mødes i Mozarts kontrastfulde Klaverkoncert nr. 20 og i Sjostakovitjs dramatiske Symfoni nr. 8. Den store symfoni er et af Sjostakovitjs mest gribende værker – en uforglemmelig fortælling om at fastholde menneskelivets værdighed for enhver pris.
Mozarts musik virker så skøn som himlen, og derfor rammer det altid hårdt, når han i nogle af sine værker viser vej ind i mørket. Et af hans stærkeste værker er Klaverkoncert nr. 20 i d-mol, hvor den skønneste idyl er omgivet af urovækkende, sorte sider. Her er man meget tæt på Mozarts inderste og mest intense følelser.
I Sjostakovitjs store 8. Symfoni er musikken spaltet mellem liv og død, mellem krig og fred. Symfonien er komponeret i slutningen af 2. Verdenskrig. I Rusland forventede man, at den store komponist ville præsentere triumferende sejrsmusik, men i stedet kom Sjostakovitj med dette humanistisk drama om krigens menneskelige omkostninger. Menneskets fremtid blev med krigens ragnarok betalt med en meget høj pris.
Ved denne koncert opfører dirigenten Daniele Rustioni også et meditativt strygerværk af Sofia Gubaidulina, en af vor tids største komponister. Aftenens solist er den schweiziske pianist Francesco Piemontesi, der har Mozarts glasklare musik som et af sine specialer.
Koncerten kan også opleves den 4. november 2022 klokken 19.30.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: