Riget – 35mm

Thu Feb 10 2022 at 05:00 pm to 11:30 pm

Chateau Neuf - Det Norske Studentersamfund | Oslo

Cinema Neuf
Publisher/HostCinema Neuf
Riget \u2013 35mm
Advertisement
"Det vil bli en uhyggelig aften. De onde vil le, de gode vil græde"
I Danmarks hovedstad ligger Rigshospitalet, tilsynelatende et monument til det ypperste innen medisinsk forskning og vitenskapelig metode. Men bak fasaden skjuler det seg et mylder av bisarre hendelser, forårsaket blant annet av kynisk egeninteresse, inkompetanse og tilsynelatende overnaturlige krefter. Vi følger et fargerikt karakterspekter etter hvert som deres historier vikler seg inn i hverandres, og vi oppdager hva som skjuler seg i sykehusgangene.
Riget har med årene blitt en stor kultklassiker, med sin unike blanding av skrekk, melodrama og en særegen humor. Riget har og et særegent visuelt uttrykk, der sepia-fargetonen og dogme-inspirert kameraføring bidrar til et guffent og kaotisk preg. Vi viser her en helaftens "theatrical cut" av serien, på vaskeekte 35mm-filmrull! Varm opp til den annonserte tredje sesongen av Riget på Cinema Neufs filmrulltorsdag, og vær forberedt på å ta det gode med det onde.
Lars Von Triers cult-series Riget has been edited down to a five hour long film version. With dark humour and horror, he takes us through the mystical and uncomfortable events taking place in the halls of Rigshospitalet.

Lars Von Trier
Danmark
1994
35mm
Ca. 5 h
Danish and Swedish dialogue, Norwegian subtitles
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Chateau Neuf - Det Norske Studentersamfund, Slemdalsveien 15, Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Entertainment in Oslo

Sharing is Caring: