Refresh- manipulasjon av ledd

Thu Jan 26 2023 at 09:00 am

Østensjøveien 34, 0667 Oslo, Norge | Oslo

Fysioterapikurs
Publisher/HostFysioterapikurs
Refresh- manipulasjon av ledd
Advertisement
Refresh manipulasjon for MT-student, MT, fysioterapeut. Kurset lærer deg klinisk anvendelige manipulasjoner.
Manipulasjon som ved en HVT er egentlig ganske enkelt å utføre og Ole og Tord vil dele sine tanker rundt det å frigjøre seg fra biomekaniske regler angående manipulasjon. I 2022 deltok 100 fysioterapeuter på kurset. Kurset legger stor vekt på innføring i manipulasjon som en følelsesmessig ferdighet som handler om taktil forståelse, mellommenneskelig kommunikasjon, timing og selvtillit.
Vi har rom for alle denne gangen, så manuellterapistudenter, manuellterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater og naprapater dere er alle velkommen.
På dagtid blir det praktisk kursing. Så blir det en pause på noen timer. Deretter møtes vi på hemmelig lokale i Oslo sentrum med mulighet for mat og litt godt å drikke. Her blir vi å presentere våre tanker om hva manipulasjon er, hvordan vi bruker det i en hverdag fullt opp med langvarige smertepasienter, rehab med mer. Foredraget er ærlig, inneholder masse oppdatert vitenskap og ikke minst deler vi hvordan vi kommuniserer til pasienter om hva vi mener effekten er. I klinikken opplever mange at effekten av manipulasjon kan bidra til smertedemping på kort sikt i en rehabilitering. Med riktige forklaringsmodeller kan dette være med på å skape trygghet og øke compliance for aktive tiltak og minske fraværet fra jobb, trening og sosialt liv.
Innhold:
Kurset vil forankre det teoretiske og praktiske innholdet i forskning og kritisk belyse utfordringene og mulighetene ved passive teknikker. Kursets hovedmål er å gi deg anvendelige manipulasjonsteknikker til klinisk bruk. Det vil bli undervist i manipulasjon av hele columna, manipulasjon av perifere ledd, i hånd, albue, fot og ankel. Teknikkene vi underviser i er som nevnt hybride løsninger som i hovedsak handler om å å ivareta pasienten og skape en «barriere» for å klare i utføre en fysiologisk bevegelse som gir kavitasjon. Vi utfordrer sannheter om teknikk og biomekanikk, og gjennom dette mener vi at man lettere kan identifisere de metodene for manipulasjon som er best for deg og den aktuelle pasienten som du ønsker å behandle.
PÅMELDING:
https://www.deltager.no/event/refresh_manipulasjon_for_mt_og_fysio_26012023#init
Tid og sted:
26. januar 2023
09.00-15.00 (Alfacare Oslo)
18.30-20.00 (hemmelig plass i sentrum)

Pris: Ordinær kr 2500,-
Fysioterapikurs 01,02,03- 2022 kr2.000,-
Partnere:
Alfacare: Kurset arrangeres i samarbeid med Alfacare som er en fantastisk totalleverandør av fysioterapeutisk utstyr. De har en ekstremt god service og leverer raskt og effektivt.
L5 og Curus: Solid og brukervennlig webplattformer med dynamisk leveranse av webinar og kurs for terapeuter og vanlige folk.
Abel Tech: Innovativ App som løfter opp trening og rehab på et nivå vi ikke har sett tidligere.

Kursholdere:
Ole Langeland har utdannelse fra Norges Idrettshøgskole og har mastergrad i Manuellterapi fra Universitetet i Bergen. Han er autorisert fysioterapeut fra Høgskolen i Oslo og har driftstilskudd i Sola kommune. Ole har kompetanse innen trening, idrettsskader og forebygging og har arbeidet for Norges Skøyteforbund.
Han har kompetanse og bred erfaring innen utredning og bruker diagnostisk muskel- skjelett ultralyddiagnostikk ved klinikken. Ole har i mange år jobbet som veileder i teknikk for manuellterapistudenter ved universitetet I Bergen.
Tord Moen er spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi MNFF. Master i musculoskeletal physiotherapy fra University of Queensland i 2010, Idrett mellomfag fra Høgskolen i Alta 2001, og fysioterapi fra Universitetet i Tromsø i 2005. Han har erfaring fra Tromsø IL og Sandnes ULF toppfotball, alpinlandslaget til Norge og senest Canada. Tord er en av gründerne av Klinikk24 og Movon, sitter i styret til faggruppen for idrettsfysioterapi & aktivitetsmedisin. Tord har holdt og utviklet kurs i manuellterapi for NFF over mange år, siden 2013 har han utviklet egne kurs for teiping, manuelle teknikker, behandling av nakke og hodepine, og undersøkelse og behandling av det perifere nervesystemet. Tord jobber til daglig med driftstilskudd på Movon i Sandnes.
Påmelding:
Spørsmål og påmelding kan rettes til: [email protected]
Merk: Manipulasjon
Kurset arrangeres av: www.fysioterapikurs.no
Stikkord:
Manipulasjon, kognitiv adferds endring, trening, det perifere nervesystemet, røde flagg, nakkeinstabilitet, cervikal arterier, VBI, barn, eldre, idrett, kontraindikasjoner, indikasjoner, placebo, systematiske reviews, meta-analyser, RCT, erfaringer, kritisk belysning av forskning og dette kurset, humor, latter, trygghet, læring, sosialt, fysioterapi
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Østensjøveien 34, 0667 Oslo, Norge, Oslo, Norway

Sharing is Caring: